Voordelen voor leerlingen

Uit onze samenwerking met Daltonatheneum Het Leerlabo ontstaan verschillende voordelen voor de leerlingen. We hebben deze voordelen hieronder voor u opgesomd.

Professionele accommodatie

Dankzij de samenwerking kunnen de leerlingen van Het Leerlabo gebruik maken van de prachtige kunstgrasvelden van KVC Westerlo. Op deze manier kunnen ze onder de beste omstandigheden hun technische en tactische vaardigheden als voetballer ontwikkelen. Dit zorgt voor extra motivatie en daardoor dus ook betere resultaten.

Elke leerling heeft sowieso de keuze om drie uren, velen zelfs zes uren, voetballes te volgen op de terreinen van KVC Westerlo.

Uitstekende begeleiding

KVC Westerlo en Het Leerlabo zorgen met deze samenwerking ervoor dat de leerlingen zowel op het vlak van sport, als op het vlak van studies, een zeer leerlinggerichte begeleiding krijgen.

Het Leerlabo voorziet een gemotiveerd leerkrachtenteam om de leerlingen te begeleiden bij hun studies. KVC Westerlo voorziet daarnaast een gediplomeerd trainer om de voetballessen op een professionele manier te laten verlopen.

Het Leerlabo heeft veel leerlingen die verschillende sporten op een hoog niveau beoefenen. De school ondersteunt deze leerlingen hierin volledig zodat zij hun doelstellingen kunnen bereiken en bijgevolg kunnen doorgroeien op sportief vlak.

Elke leerling krijgt in de school dus de kans om zich op eigen tempo en niveau te ontwikkelen.

Groene omgeving

De school ligt midden in het bos De Beeltjens en is dus omgeven door een prachtige, groene omgeving die ter beschikking staat voor verschillende activiteiten. Ook in de school zelf is er een grasplein aanwezig waar er elke pauze wel leerlingen aan het voetballen zijn. Dit is de ideale manier om het opnemen van leerstof af te wisselen met het loslaten van al hun energie tijdens de pauze.

KVC Westerlo beschikt net zoals Het Leerlabo over een zeer groene omgeving. De prachtige voetbalvelden worden omringd door een zeer bosrijk gebied.

Toekomstgericht

De sportleerlingen van Het Leerlabo kunnen na het afronden van het secundair onderwijs nog alle richtingen uit.

Het Leerlabo biedt een sportrichting aan in de dubbele finaliteit waarbij het een aanleg voor sport combineert met een algemene vorming. Deze richting bereidt de leerlingen voor op zowel een doorstroming naar de arbeidsmarkt als naar het hoger onderwijs.

Tijdens deze opleiding krijg je niet alleen de kans om jezelf grondig voor te bereiden op een professionele bachelor, er is ook een extra vak ‘Ondernemen’. Dit vak zorgt ervoor dat je voorbereid bent op een zelfstandige activiteit.

Daarnaast biedt de school ook sportwetenschappen aan. De leerlingen die voor deze richting kiezen worden klaargestoomd om verder te gaan studeren aan de hogeschool of universiteit.

Via de samenwerking zorgt KVC Westerlo voor extra ondersteuning om de voetbaldroom van de sportleerlingen die voetballes volgen, te realiseren. KVC Westerlo zet hard in op haar jeugdwerking en vindt doorstroming naar het eerste elftal zeer belangrijk.

Familiale sfeer

KVC Westerlo is de familieclub bij uitstek. Wij vinden het belangrijk dat er een uitstekende synergie heerst tussen het eerste team, de jeugd, de supporters en de stakeholders. Dit is het DNA van onze club. Dit is ook terug te vinden in de werking van Het Leerlabo.

Het Leerlabo kiest er bewust voor om als school klein te blijven. Hierdoor is de school in staat om elke leerling te voorzien van een goede persoonlijke begeleiding bij hun studies. Ook zorgt dit ervoor dat al de leerlingen en leerkrachten van Het Leerlabo elkaar kennen en de communicatie dus persoonlijker verloopt.

Verder wordt er een communicatiedriehoek gecreëerd tussen de school, voetbal en de ouders. Zo kan er nauw samengewerkt worden tussen alle partijen met een transparante communicatie.

Het Leerlabo is gebaseerd op het daltononderwijs. Bij het daltononderwijs staan er drie pijlers centraal: samenwerken, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Deze drie Daltonpijlers zijn ook heel belangrijk binnen de sport en matchen dus mooi met de sportmentaliteit.

Mogelijkheid tot aangepast studietraject

Niet enkel de schoolprestaties van de leerlingen zijn van belang, ook de sportieve prestaties zijn zeer belangrijk. Het Leerlabo steunt haar leerlingen volledig in hun sportieve ontwikkelingen en prestaties. De school bekijkt per leerling hoe hij of zij met zijn of haar sport bezig is en wat ze daarvoor nodig hebben.

Het Leerlabo is bereid om haar leerlingen te ondersteunen door onder andere flexibel te zijn in de lessenroosters. Wat de school dan wel van haar leerlingen verwacht, is dat ze zelfstandig de gemiste leerstof zullen verwerken. Indien ze bereid zijn om aan de Daltonpijlers te werken en ervoor te zorgen dat ze op het einde van de rit de doelstellingen bereiken, dan zal Het Leerlabo hen volledig in hun sportieve ontwikkelingen ondersteunen.

Ben je benieuwd naar deze opleiding of denk je dat dit echt iets voor jou is? Aarzel dan niet om een kijkje te nemen op de website van Daltonatheneum Het Leerlabo: https://www.hetleerlabo.be/daltonatheneum/

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA