KVC Westerlo geeft voorsprong uit handen in het slot

Meer dan 20 doelkansen en een bitter gelijkspel waren het resultaat afgelopen woensdag. 2 dure punten bleven in het Daknamstadion. Dat gelijkspel maakte de partij van vandaag enorm belangrijk. Winst betekende dat we vol in de race blijven. Bij een verliesbeurt stond Seraing 6 punten los en werd het een moeilijk verhaal. Efficiëntie ging enorm belangrijk worden.

Wat een start! We waren amper een dikke minuut aan het voetballen en Atabey Çiçek stond plots moederziel alleen voor doelman Dietsch. Vetokele heroverde de bal en speelde snel diep naar Çiçek. De Turkse goalgetter miste niet in oog in oog met Dietsch en bracht Westerlo op een vroege voorsprong. 0-1! Na de snelle openingsgoal liet Westerlo het initiatief wat aan Seraing. Onze kemphanen speelden vanuit een solide organisatie en kozen voor een snelle omschakeling richting Çiçek en Vetokele.

Na ruim een halfuur spelen werd Lukas Van Eenoo gewisseld. De West-Vlaming had last na een tackle in het begin. Seraing begon na het halfuur meer initiatief te tonen. Zonder echte dreiging duwde het onze kemphanen wel terug op de eigen helft. Westerlo hield stand en trok met de snelle 0-1 de kleedkamer in.

Seraing kwam met een gretige mentaliteit uit de kleedkamer. Westerlo hield het slot lang op de deur en was zelf nog een aantal keer gevaarlijk. In minuut 83 was het dan toch raak voor Seraing. In het slot van de wedstrijd kon Gueye de bal simpel binnentikken en de bordjes zo op gelijke hoogte hangen.

Komende zondag volgt opnieuw een moeilijke wedstrijd. Westerlo trekt dan richting het Soevereinstadion te Lommel!

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA