Koen Van Langendonck: We mogen blij zijn dat we dit punt nog hebben

Koen, kan je tevreden zijn met dit gelijkspel?

Ik denk dat als we het over de hele wedstrijd bekijken we blij mogen zijn dat we dit punt nog hebben. Zeven minuten voor tijd stonden we nog 2-1 achter dus mogen we blij zijn dat we de gelijkmaker nog maken. Maar langs de andere kant, we komen op voorsprong en weten dat er nog een kleine kans voor promotie is. Dus dan denk ik dat we misschien slimmer hadden moeten zijn in het proberen vasthouden van die voorsprong.

De punten kunnen we inderdaad goed gebruiken, 3 op 12 is toch te weinig voor dit Westerlo?

Tuurlijk maar ik denk dat we realistisch moeten blijven. Als we over het hele seizoen het gat met Union bekijken, denk ik dat die kloof veel te groot is.

Vorig jaar hadden we een heel goed seizoen en we hebben daar op willen verder bouwen. Het is dan uiteindelijk dankzij het coronavirus een heel raar jaar geworden, ook hier hebben we er last van gehad. Maar ik denk niet dat we het eventuele missen van promotie hierop mogen afschuiven. Ik blijf er wel bij dat er nog steeds 12 punten te verdienen zijn en we staan er geen 12 achter dus er is nog steeds een waterkans.

De trainer wijzigde ook de opstelling, vanaf wanneer wist je dat je vandaag zou spelen?

Twee dagen voor de wedstrijd hebben ze me laten weten dat ik zou spelen.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA