KNAPPE OVERWINNING

Een deugddoende overwinning in het zuiden van het land, na een felbevochten wedstrijd met 9 gele kaarten. Het wedstrijdbegin was voor onze Kemphanen. Zonder echt overwicht te hebben zorgde KVC Westerlo toch voor de meeste dreiging en gingen we met een 1-3 zege naar huis.

Na een eerste dieptepass van Recep kon Nurettin bijna succesvol afwerken en bij een tweede dieptepass van Recep een minuutje later anticipeerde de keeper van Virton zeer gevat om verder doelgevaar te voorkomen (8’ en 9’). Vijf minuten later werden de Kemphanen toch beloond : na een door de Virtonse verdediging slecht weggewerkte voorzet, veroverde Kyan Vaesen de bal en werkte, oog in oog met de doelman, beheerst af : 0 – 1 (14’). Dit was het signaal voor Virton om de wedstrijd meer in handen te nemen, maar verder dan ongekadreerde afstandschoten en een ongevaarlijke omhaal kwam de thuisploeg voorlopig niet. Het waren de Kemphanen die gevaarlijk tegenprikten : Gille stuurde Recep diep, maar diens schot miste doel (18’). Op het half uur was de thuisploeg voor een eerste keer echt gevaarlijk : na een opwipper over de verdediging kon Pieter het schot van de Virtonse aanvaller keren (30’). Het spel werd bitsiger, wat resulteerde in 2 gele kaarten aan weerszijden op korte tijd. Op het einde van de eerste helft vergaten de Kemphanen te voetballen, maar gelukkig konden ze toch met de kleinste voorsprong de rust in, nadat een Virtonse kopbal op de lat strandde (41’). In de tweede helft waren er enkele kleine kansjes voor Adil (51’) en Maxim (53’) om de voorsprong uit te diepen, maar beide pogingen werden in hoekschop verwerkt. Het was echter Virton dat iets later langszij kwam via een omgezette strafschop : 1 – 1 (54’). De volgende minuten hing een tweede Virtonse doelpunt in de lucht : eerst trof de thuisploeg de paal na een snelle omschakeling (59’), even later diende Pieter gevat tussen te komen (63’). Het waren de Kemphanen die erin slaagden om terug op voorsprong te komen. Recep stak de bal diep op Kyan die foutief gestopt werd door de Virtonse keeper. Recep Gül trapte de penalty beheerst binnen : 1 – 2 (70’). Virton wilde wel, maar kon geen vuist meer maken. Het waren de Kemphanen die de voorsprong nog vergrootten. De bal belandde bij de pas ingevallen en doorgesprinte Maxime Van Dessel die de bal panklaar breed legde voor Maxim Versteeven die beheerst afrondde : 1 – 3 (87’). De veer bij de thuisploeg was nu helemaal gebroken en de voorsprong had nog groter kunnen zijn, maar de scheidsrechter weigerde een strafschop toe te kennen voor een fout op Hermann op aangeven van Adil (89’). De eindscore bleef 1 – 3, een welverdiende overwinning voor onze jongens.

Ploegopstelling :

Pieter Caubergh, Gille De Bruyne (73’ Ferhat Kaya), Nathan Bonjean, Kel Ofori Aidu, Yannis Henderix (80’ Maxime Van Dessel), Beau Schodts, Adil El Attabi, Nurettin Demir (65’ Jannik Van Roosbroeck), Recep Gül (80’ Hermann Youth), Maxim Versteeven, Kyan Vaesen, Lorenzo Noviello (NG), Daan Driesen (NG), Robbe Huygelberghs (NG),

Volgende wedstrijd :

Ma 28/10 : KVC Westerlo – Waasland-Beveren : 20.00u : Kunstgrasveld.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA