KIELSE ZEGE

Na een hard bevochten wedstrijd (4 gele kaarten Beerschot), gekruid met drie prachtige vrijschopdoelpunten, waren het de Kemphanen die hun meerdere moesten erkennen in de Kielse Ratten. Zij wonnen met 2 – 4.

Bij het eerste fluitsignaal kende Beerschot geluk toen een afgeweken voorzet van Herman Youth door de Beerschot keeper tegen de deklat werd gedevieerd.(1’) Beerschot toonde zich voor het eerst gevaarlijk met een afstandsschot, mooi gered door doelman Pieter Caubergh. (9’) Maxim Versteeven zag even later op, aangeven van Adil El Attabi, zijn schot vanop de doellijn nog ontzet. (11’) De Beerschot doelman keerde met enige moeite een schot van Adil. (14’) Beerschot kwam op voorsprong na een onterecht toegekende vrije trap. Deze verdween rechtstreeks over de muur via de kruising in doel. 0 – 1.(16’) Toen ook Westerlo een vrije trap afdwong, was het de beurt aan Recep Gül om zijn traptechniek te demonstreren. Hij krulde de bal heerlijk over de muur in doel. 1 – 1. (22’) Beerschot kwam terug op voorsprong uit een vrije trap. Opnieuw verdween de bal, lichtjes aangeraakt door een Westerlo speler, in de kruising van het doel binnen. 1 – 2.(41’) Een poging van Recep, op aangeven van Yannick Mols, verdiende beter, maar verdween nipt over het doel. (44’) Ruststand 1 – 2 Gedurende de tweede speelhelft werd het voetbal intensiever. Beerschot liet zich bij momenten opmerken met stevige viriele tussenkomsten waarop 4 gele kaarten volgden. Balverlies bij Westerlo lag aan de basis van de derde Beerschot treffer. Een aanval over rechts gevolgd door een goede voorzet werd voor doel binnen getikt. 1 – 3 (54’) Westerlo reageerde snel op deze opdoffer en scoorde drie minuten later op strafschop via Recep Gül na een fout op Herman Youth. 2 – 3. (57’) De kans op de gelijkmaker kwam er na balrecuperatie van Hermann die onmiddellijk Recep op weg naar doel zette. Jammerlijk vond Recep de doelman op zijn weg. (60’) Westerlo vocht voor wat het waard was, Beerschot loerde op de counter en bleef gevaarlijk. De Ratten voerden de score verder op. Een voorzet voor het Westerlo doel werd te gemakkelijk aan de tweede paal binnengekopt. 2 – 4 (76’) Verder dan een kopbal van Maxim Versteeven, nipt naast (78’), en een schot van Jannik Van Roosbroeck in de slotminuut kwam Westerlo niet meer.De kansen om een gelijkspel uit de brand te slepen waren er vandaag, maar het heeft niet mogen zijn.

Ploegopstelling :

Pieter Caubergh, Ferhat Kaya (56’ Daan Schoors), Gille De Bruyne, Kel Ofori Aidu, Jannik Van Roosbroeck, Natan Bonjean, Hermann Youth (75’ Maxime Van Dessel), Yannik Mols, Maxim Versteeven, Recep Gül, Adil El Attabi, Noah Pelic (NG), Daan Driesen (NG), Kobe Lemmens (NG), Lorenzo Noviello (NG)

 Volgende wedstrijd :

Ma 14/10 Beker Cup 21 : KVC Westerlo – Zulte Waregem : 20.00 Kunstgrasveld.

Rik Wauters

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA