KEMPHANEN PLOOIEN NIET.

Tegen het derde gerangschikte Charleroi behaalden de Westelse beloften een verdiend gelijkspel. In het slot van de wedstrijd misten de Kemphanen nog een strafschop waardoor een mogelijke zege verloren ging. Het werd uiteindelijk 1 – 1.

Charleroi zorgde voor de eerste dreiging in de wedstrijd op corner. Westerlo anticipeerde via een schot van Kyan Vaesen, nipt naast het doelkader. Doelman Pieter Caubergh reageerde klemvast op een lichtjes afgeweken vrije trap van de Carolo’s. Charleroi was de gevaarlijkste ploeg, dwong enkele corners af, gelukkig zonder resultaat.  De Westelse defensie hield achteraan alles goed gesloten. Eénmaal zat Gille De Bruyne er goed tussen om een schot op doel  in corner te weren. Ruststand 0 – 0. KVC begon goed aan de tweede speelhelft. Via een snelle counter over rechts wist een dribbelvaardige en bedrijvige Recep Gül gepast Kyan Vaesen aan te spelen die zijn schot gered zag door de doelman. Even later viel het eerste doelpunt. De pas ingevallen Yannis Henderix toverde een mooie dieptpas uit de sloffen en zonderde Recep Gül af op weg naar doel. Recep wist met een geplaatst lobje de uitgekomen doelman te verschalken. 0 – 1 (63’) Charleroi liet de moed niet zakken en dreef de druk op. Via een counter over rechts, gevolgd door een iets te gemakkelijk toegestane voorzet, wisten ze de gelijkmaker te scoren. 1 – 1 . (71’) Beide teams gingen nu voluit voor de overwinning. Westerlo voetbalde vanuit een strakke organisatie, loerde op de counter en rekende op die ene kans die zeker nog zou komen. In een schermutseling voor het Charleroi doel wist Zenn Ulenaers nog Maxim Versteeven te vinden die  de bal rakelings over doel kopte. Gelukkig werd een doelpunt van Charleroi in de slotfase afgekeurd wegens terecht buitenspel. HET moment, die ene kans die nog zou komen, volgde even later voor de Kemphanen. Op aangeven van Beau Schodts begon Recep Gül aan een sterke persoonlijke actie, dribbelde zich de grote backlijn binnen, werd neergelegd en dwong een  strafschop af. Recep miste de unieke kans om  zijn ploeg op voorsprong te trappen. Geen van beide ploegen slaagden er nog in om de winning goal te scoren. Al bij al een terecht gelijkspel met toch een kleine zure nasmaak voor de gemiste kans op winst.

Ploegopstelling :

 Pieter Caubergh, Ferhat Kaya, Gille De Bruyne, Zenn Ulenaers (74’ Kobe Lemmens), Kel Ofori Aidu, Yannick Mols (60’ Yannis Henderix), Beau Schodts, Recep Gül, Kyan Vaesen (60’ Ruben Sierra Cappelletti), Adil El Attabi, Sava Petrov (60’ Maxim Versteeven), Robbe Huygelberghs (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 02/12 : KVC Westerlo – Roeselare : 20.00 : Kunstgrasveld

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA