KEMPHANEN HALEN FORS UIT

Op het A-veld en tegen Virton boekten de Westelse beloften een knappe overwinning. In een doelpuntenrijke wedstrijd en na een vroege achterstand, wisten de Kemphanen de match toch af te sluiten met een klinkende 5 – 1 overwinning.

Het was Virton dat het eerst de neus aan het venster stak met een afstandsschot dat naast het Westelse doel verdween. Even later wisten ze te scoren. Op corner liet de Westelse defensie zich te gemakkelijk vloeren. Centraal voor doel werd de bal binnengekopt. 0 – 1. (14’) Westerlo reageerde via Yannis Henderix met een vrije trap die door de Virton-doelman werd gepakt. De Kemphanen kwamen langszij via Maxim Versteeven die een perfecte voorzet van Mohamed Ghorzy met een buffelstoot binnenkopte. 1 – 1 (20’) Yannick Mols, prima aangespeeld door Daan Driesen, miste DE kans op  2 – 1. Hij stuitte op de doelman. Met een sublieme dieptepas wist  Natan Bonjean de sterk spelende Daan Driesen te bereiken die, eerst bij de bal, met een lobje de keeper te grazen nam. 2 – 1. (28’) Een voorzet van  nieuwkomer Basilio Ndong werd door een Virton speler ongelukkig in eigen doel gekopt. 3 – 1 (38’) Eénmaal, net voor rust, onderscheidde doelman Pieter Cauberg zich met een prima redding op een gevaarlijk afstandsschot. Ruststand     3 – 1. Bij aanvang van de tweede speelhelft kwam Westerlo opnieuw tot scoren. Kyan Vaesen wist met een gemeten voorzet Maxim Versteeven te bereiken die met de kop de bal over de Virton doelman  in doel verlengde. 4 – 1(46’) Maxim had  de smaak te pakken en drie minuten later, nu op aangeven van Yannick Mols, was hij opnieuw bij de pinken. Dit keer trof hij raak met een geplaatst schot. 5 – 1 (48’) Even later werd hij getrakteerd op een applausvervanging. (62’) Virton slaagde er niet meer in om tegen te scoren. De Kemphanen dwongen nog een tweetal goede kansen af. Mohamed Ghorzy, op aangeven van Daan, trof de keeper op zijn weg (71’) en Yannick Mols besloot, op aangeven van Kyan, jammerlijk naast. (84’) Verdiende overwinning voor de Kemphanen na een vrij productieve avond en bij momenten prima voetbal.

Ploegopstelling :

 Pieter Caubergh, Zenn Ulenaers, Natan Bonjean, Kel Ofori Aidu, Basilio Ndong, Daan Driesen, Mohamed Ghorzy (77’ Ferhat kaya), Yannis Henderix (69’ Ruben Sierra Cappelletti), Maxim Versteeven (62’ Fabio Pinto Da Mesquita), Kyan Vaesen, Yannick Mols, Noah Pelic (NG), Jannik Van Roosbroeck (NG), Gille De Bruyne (NG), Adil El Attabi (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 16/03 Waasland Beveren – KVC Westerlo om 19u30 : Adres : Cmp: Freethielstadion – Terr.1
Stadionlaan 1 (Gps=Lindenlaan) – 9120 Beveren-Waas (1634) Tel : 03/750 25 00

Rik Wauters

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA