Elite U11 boven in de helse hadescup!

Het avondtornooi startte om 16u nog met een prachtige herfstzon in het Kiewitstadion. Voor deze ging slapen, bood ze gelukkig nog een uurtje weerwerk tegen de schrale wind die er in Hasselt en de rest van het land heerste.

Wegens een paar blessures en ziekte werden de beide teams van KVC Westerlo aangevuld met vier U10 spelers. Drie wisselspelers waren zeker nodig voor twee teams, want 15 wedstrijden, van telkens een zeer intensief kwartier, moesten voor 20u30 worden afgewerkt.

Na de poulewedstrijden stonden beide teams verdiend aan de leiding van de 22 aanwezige teams. Westerlo 2 won de kwartfinale tegen de IP ploeg van Zepperen-Brustem met 2-0. Westerlo 1 moest zich na 15 minuten neerleggen bij een doelpuntloze kwartfinale tegen Hades 1. Westerlo 2 kwam ondertussen supporteren voor de Westelse strafschopnemers. Bij de derde safe van de Westerlo-doelman Lenne Geudens, vlogen ze het veld op om met hun teamgenoten de plaatsing voor de halve finales te vieren: “one team, one goal” is ook niet voor niets de wekelijkse leuze voor deze zeer hechte spelersgroep.

De adrenaline en strijdlust verhoogden alleen maar toen bleek dat beide teams het in de halve finale moesten opnemen tegen KV Mechelen 1 en 2. In de kleedkamer werd een laatste peptalk gegeven door trainers Jo en Jorn en de afspraak gemaakt elkaar terug te zien in de halve finale. De halve finales werden naast elkaar op het A-veld afgewerkt, wat zeer interessant was voor de staff en supporters. Op beide velden zagen we de Kemphanen al vlug de bovenhand nemen. Op beide scoreborden stond het dan ook al vrij snel een 1-0 voorsprong te schitteren. Mechelen probeerde er nog alles aan te doen om tegen te prikken, maar zonder gevaar. Westerlo 1 scoorde zelfs nog een tweede keer. Na het laatste fluitsignaal gingen de 19 Kemphanen de verdiende overwinning en finaleplaats samen vieren in de middencirkel.

Onder luid geschal van de Champions League hymne en de Westerlo-supporters mochten onze Kemphanen oplopen en zich klaarmaken voor de gedroomde finale Westerlo 1 – Westerlo 2. Goed technisch samenspel en een snelle balcirculatie zijn al jarenlang de handelskenmerken van deze zeer getalenteerde U11 groep. Hier lieten ze gelukkig ook de organisatoren en andere supporters van genieten in de Helse finale.

“Allemaal samen” en met een brede glimlach mochten ze de bekers van de  eerste en tweede plaats in ontvangst nemen. Ook werd de 67 cm hoge wisselbeker mee naar de Kempen gebracht. De jeugdopleiding in KVC Westerlo kennende, is de kans groot dat deze definitief in Westerlo zal blijven de volgende jaren. De voorwaarde is dat hij de komende 3 jaren nog 1 keer gewonnen moet worden door een U11 team van de Kemphanen. Een jaar lang staat hij alvast te blinken en te bewonderen op het jeugdsecretariaat van het nieuwe jeugdcomplex van KVC Westerlo.

Proficiat aan Matse Gils, Rob Sleeckx, Kobe Van Den Broeck, Lenne Geudens, Efe Karaaslan, Tuur Goossens, Lou Mussen, Nio Eyckmans, Prisley Lufundu, Niel Poels, Vic Helsen, Rune Van Aelst, Youssef Klif, Lennox Vanhelmont, Jelle Sleypen, Thomas Alenteyns, Mauro Van Cotthem, Omar Omari, Eymen Ustun, trainers Jo Creces en Jorn Poels.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA