Jeugd

Uitnodiging sportmedisch onderzoek jeugdspelers

7 september, 2017

Beste Sportjeugdspeler,

Het nieuwe seizoen komt er weer aan. Bij KVC Westerlo vinden wij het uiterst belangrijk dat iedereen op een gezonde manier het seizoen aanvangt en zijn favoriete sport goed voorbereid kan beoefenen.

Ter voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen ’17-’18 adviseert de medische staf een sportmedisch onderzoek voor elke jeugdspeler bij zijn/haar sport-, keurings- of huisarts in de buurt. Het is belangrijk om aan blessurepreventie te doen en te screenen naar o.a. hart- en vaataandoeningen. Het sportmedisch onderzoek bestaat uit een ECG vanaf 14 jaar en een klinisch onderzoek zoals wordt aanbevolen volgens de richtlijnen van het SKA (i.e. de vereniging van sporten keuringsartsen).

Het sportmedisch onderzoek kan pas plaatsvinden na het invullen van een medische vragenlijst zodat de nodige testen kunnen worden uitgevoerd. Deze vragenlijst vind je op de website www.sportkeuring.be. Op het einde van de vragenlijst zal het risicoprofiel worden geëvalueerd en zal een aanbeveling worden geformuleerd. Je stuurt dan de resultaten door naar een arts naar keuze. Indien de arts naar keuze niet in de lijst staat kan je de vragenlijst afprinten en meenemen. Wij raden iedereen ten stelligste aan dit ter harte te nemen en goed de vragenlijsten in te vullen. Het is immers ook zo dat op basis van deze vragenlijsten risico-profielen worden bepaald!

Een sportmedisch onderzoek is echter niet terugbetaald en de kost wordt echter zelf bepaald door de arts die u bezoekt. Dit onderzoek is enkel een screenings onderzoek op bepaalde risico-profielen en is geen onderzoek ter optimalisatie van de sportresultaten.

Indien u verkiest het onderzoek te laten uitvoeren door een arts aangesloten bij KVC Westerlo stuur je de vragenlijst door naar dr. Jonas Docx en kan je terecht voor een afspraak op het nummer 014/549304. Dit is volledig vrijblijvend. Het onderzoek start vanaf augustus.

Met sportieve groeten,

Dr. Isabelle Caers

Dr. Jonas Docx

Dr. Dirk Van Genechten

Mede namens Prof. Dr. Kristoff Corten, coördinerend geneesheer KVC Westerlo