Jeugd

KVC Westerlo TOP op doorstroming jeugd

23 mei, 2017

KVC Westerlo TOP op doorstroming jeugd Foto © Leo Brouwers

De fel betwiste en betreurde afloop van het voorbije seizoen voor ons eerste elftal deed heel wat stof opwaaien en draagt natuurlijk ook wat onzekerheid in zich. Nochtans blijft KVC Westerlo vastbesloten aan zijn eigen weg timmeren. Het jeugdbeleid houdt hierbij stand als één van de belangrijkste pijlers van onze club. Ondanks de moeilijke periode die onze club meemaakte zijn we de werking en doorstroming van dit departement niet uit het oog verloren en zullen we pertinent de kaart van de jeugd blijven trekken. De erkenning is niet altijd navenant maar het hoort bij de filosofie en visie van deze club.

We verwachten in de loop van volgende week de bekendmaking van de Pro League omtrent de Jeugdlicenties voor volgend seizoen. Er wordt m.a.w. beslist of we met onze Elite Jeugd in 1A of 1B zullen aantreden gedurende het volgende seizoen. Parameters die dit zullen bepalen zijn onder meer omkadering, infrastructuur en doorstroming. Wat betreft ‘doorstroming’ is reeds doorgesijpeld dat wij tot de besten van de 24 profclubs behoren. Vele jeugdspelers die hun opleiding bij KVC Westerlo genoten konden op professionele manier het afgelopen seizoen hun carrière uitbouwen bij een club uit 1A, 1B of de eerste amateurs. Hopelijk kunnen enkele elementen ook deze weg vinden binnen onze eigen club.

Onze ‘out of the box-aanpak’ werpt duidelijk zijn vruchten af. Doorstroming realiseren in een familiale, warme club waar individuele ontwikkeling, prioriteit voor studeren, teamwork, plezier en voetbalfun, ‘… en allemaal samen …’ belangrijke pijlers zijn voor zowel ons regionaal als nationaal jeugdvoetbal, is iets waar we fier op mogen zijn. Ook onze interne scouting werpt zijn vruchten af. Volgend seizoen maken liefst 15 zelfopgeleide spelers de overstap richting onze nationale jeugdopleiding.

KVC Westerlo wenst alvast iedereen te bedanken die het afgelopen seizoen zijn/haar bijdrage leverde in de individuele ontwikkeling van iedere jeugdspeler. Dus trainer, vrijwilliger, coördinator, medische staf, terreinverzorger, afgevaardigde, commissieverantwoordelijke,… ouder: BEDANKT!