Jeugd

U7 en U8 schitteren op Elite 1 tornooi

6 april, 2017

Elite 1 tornooi KVK Beringen Elite 1 tornooi KVK Beringen

Onze U7 en U8 schitterden op het Elite 1 tornooi van KVK Beringen. Het deelnemersveld was niet min met ploegen als KRC Genk, Lierse SK, KV Mechelen, STVV, Lommel Utd, ASV Geel, ... Toch vreesden onze jongens geen enkele ploeg.

De selectie voor de U7 werd speciaal samengesteld met nieuwe spelers die volgend seizoen onze nationale U8 gaan vertegenwoordigen. Ze speelden voor het eerst samen en dit deden ze met verve. In de poulewedstrijden noteerden ze 4 overwinningen en 1 nipte nederlaag. Gevolg: gelijke stand met STVV maar dankzij een mooi doelpuntensaldo mochten onze jonge talenten de finale toch spelen tegen KV Mechelen. Hier brachten zij voetbal om duimen en vingers van af te likken. De 3-0 zege was dan ook een logisch gevolg. We hebben onze nieuwe jongens dan ook meteen het "allemaal samen" lied aangeleerd om het groepsgevoel nog wat te versterken na zo'n beresterk tornooi. Een dikke proficiat jongens, trainers Jo en Dimi.

Onze U8 had voor dit tornooi een mooie mix gemaakt die bestond uit provinciale en nationale spelers. Van een leuke samenwerking gesproken. Ook deze mix had nog nooit samengespeeld maar daar merkte je niets van op het veld mede dankzij de goede coaching van Jelle en Joeri. Tijdens de poulewedstrijden verliep alles vlot tot er verassend gelijk werd gespeeld tegen Lommel Utd. Dit bracht plots weer spanning in de poule. De laatste wedstrijd besliste over een finalewedstrijd of een wedstrijd voor de derde of vierde plaats. Met een 3-0 achterstand leek de finale toch even ver weg. Dit was zonder de peptalk van de trainers gerekend die onze jongens zo motiveerden waardoor zij zich dubbel plooiden. Geloof het of niet, het werd een 4-3 overwinning. Hierdoor mochten onze helden strijden voor de eindoverwinning tegen STVV. Dit werd een echte thriller! Met nog één minuut op de klok was iedereen overtuigd dat er een penaltyreeks ging volgen tot er plots een goal uit het niets kwam van STVV. Het eindsignaal weerklonk en het werd een welverdiende tweede plaats. Knap gedaan jongens, trainers Jelle en Joeri.

Afbeelding galerij