Inzet en mentaliteit worden beloond

Vandaag kregen we KMSK Deinze, de derde uit het klassement op bezoek. De elf namen op het wedstrijdblad waren zo goed als hetzelfde als vorige week, enkel Edisson Jordanov was er opnieuw bij in plaats van Léo Seydoux.

Opstelling KVC Westerlo: David Jensen, Edisson Jordanov, Rubin Seigers, Pietro Perdichizzi, Kouya Mabea, Lukas Van Eenoo, Thomas Van den Keybus, Jan Bernat, Maxim De Cuyper, Tuur Dierckx, Kyan Vaesen

Opstelling KMSK Deinze: Tom Vandenberghe, Alessio Staelens, Viktor Boone, Denis Prychynenko, Christophe Janssens, Gaetan Hendrickx, Djihad Bizimana, Youssef Challouk, Kurt Abrahams, Dylan de Belder, Lennart Mertens

Eerste helft

De eerste helft begint zeer intens. Zowel Westerlo als Deinze creëren goede kansen maar weten ze niet direct te benutten. Tuur Dierckx had een goede kans in het zestienmeter gebied, maar trapte de bal over het doel. Iets later haalt Thomas Van den Keybus uit met een stevig schot net buiten de zestien maar de bal werd gestopt door een Deinze verdediger.

Onze ex-speler Christophe Janssens wist de bal in doel te werken, maar scheidsrechter Ken Vermeiren keurt het doelpunt af.

In minuut 31 weet Deinze op voorsprong te komen. David Jensen zat in eerste instantie nog goed bij het schot, maar de bal viel in de rebound tot bij Youssef Challouk. 0-1, met deze stand gaan we ook de rust in. We zagen een zeer leuke eerste helft met twee teams die beide aanvallend voetbal spelen.

Tweede helft

Coach Jonas De Roeck voerde tijdens de rust een verandering door in het team, Lyle Foster komt het veld op in de plaats van Kyan Vaesen. In de 64e minuut weet Deinze hun voorsprong te vergroten. Het is weer Youssef Challouk die zijn naam op het scorebord zet, 0-2.

Na een fout op Tuur Dierckx in de 71e minuut krijgen onze Kemphanen een penalty toegewezen. Tuur zet zich achter de bal en trapt hem tegen de netten, 1-2. Tien minuten later krijgen we opnieuw  een zeer goede kans, dit keer via een hoekschop. Pietro Perdichizzi kopt de bal goed op doel maar raakt net de lat.

In minuut 85 haalt Thomas Van den Keybus uit met een knalhard afstandsschot waarna de bal prachtig binnen gaat, 2-2 en de eindstand is een feit.

Doelpunten

⚽ Youssef Challouk (31′)

⚽ Tuur Dierckx (72′)

⚽ Thomas Van den Keybus (85′)

Kaarten

🟨 Christophe Janssens (5′)

🟨 Thomas Van den Keybus (14′)

🟨  Youssef Challouk (42′)

🟨  Dylan de Belder (45′)

🟨  Kurt Abrahams (54′)

🟨  Lennart Mertens (58′)

🟨  Edisson Jordanov (68′)

🟨  Bafodé Dansoko (86′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA