Het Westel van weleer!

Een verdiende 2-1 overwinning vanavond in ’t Kuipje tegen de Limburgers van Lommel SK. Een broodnodige zege ook om in de running te blijven voor de eerste 2 plaatsen in het klassement die recht geven op een eventuele terugkeer naar het hoogste niveau. Onze coach Bob Peeters, die morgen 3 jaar aan het roer staat van onze kemphanen, had zijn tegenstander goed geanalyseerd en speelde man op man op Robin Henkens om het Lommelse middenveld plat te leggen.

Laten we het dan even over de wedstrijd hebben… Na 5 minuten krijgt Basilio Ndong een eerste grote kans. Zijn bal wordt goed gepareerd door de Lommelse goalie (Ndong kwam opnieuw aan de aftrap vanwege een enkelblessure bij Mabea). De bal bleef nog even hangen in het zestienmetergebied maar de rebound van Lukas Van Eenoo miste aan kracht om echt gevaarlijk te zijn. Westerlo nam daarna het tempo in handen en was de gevaarlijkste ploeg op het veld.

10 minuten voor rust leek Westel even de wedstrijd uit handen te geven. Net voor rust kan de Westelse aanvalslijn goed druk zetten waardoor doelman Svedkauskas de bal na het goede doorjagen van Abrahams slecht wegwerkt. Van Eenoo pikt de bal op en komt moederziel alleen te staan. Deze ruimte moet je de West-Vlaming niet geven, met een gekruist schot maakt hij er verdiend 1-0 van. Onze kemphanen gaan zo iets comfortabeler de koffiepauze in.

Begin tweede helft krijgt Westel meteen een tegentreffer te verwerken. Op een hoekschop wordt de bal weggewerkt door Antunes, de rebound is voor Moreno en wordt goed geblokt door Abrahams. Op het schot van Stijn Wuytens daarna heeft doelman Berke geen verhaal. Alles is terug te herdoen. Kort na de gelijkmaker is Westel er nog dichtbij via Brüls en Abrahams. Ook Lommel steekt zijn neus nog eens aan het venster met een doelkans voor Moreno.

In minuut 77 trekt ref Wilms een tweede gele kaart (en dus rode kaart) voor Da Souza na duw- en trekwerk tegen Keita. Lommel moet zo nog een klein kwartier met 10 de wedstrijd proberen volmaken. Het teken om vol door te duwen voor Westel. Amper 5 minuten later trapt Brüls een prima voorzet richting tweede zone, Atabey Cicek kopt de bal knap overhoeks binnen! De rode kaart was een game changer deze avond.

Wanneer ref Wilms een einde maakte aan de partij zagen we een uitbundige en emotionele Westelse bank. Het was een spannende wedstrijd met 2 teams die echt wilden voetballen. Bob Peeters wil het maximale halen uit de 2 resterende wedstrijden om de voeling met de top van het klassement te behouden en met een strijdvaardig gevoel de winterbreak tegemoet te gaan.

Technische info:

KVC Westerlo: Berke, Antunes, Van Eenoo ©, Abrahams (🔄 90′ Biset), Cicek, Remmer, Ndong, Keïta, Soumah, Brüls (🔄 89′ Paulet), Dierckx (🔄 72′ Vetokele)

Lommel SK: Svedkauskas, Lemoine, Wuytens, Kis (🔄 87′ Kadiri), Neven ©, Henkens (🔄 69′ Thordarson), Brebels, Ugalde, De Souza, Moreno, Zaroury (🔄 69′ Cejas)

Doelpunten: ⚽️ 40′ Lukas Van Eenoo 1-0, ⚽️ 48′ Stijn Wuytens, 1-1, ⚽️ 83′ Atabey Cicek 2-1

Gele kaarten Westerlo: 🟨 38′ Remmer

Gele kaarten Lommel SK: 🟨 43′ De Souza, 🟨 77′ De Souza

Rode kaarten Westerlo: 🟥 GEEN

Rode kaarten Lommel SK: 🟥 77′ De Souza (2 maal een gele kaart)

________________________________________________________________________

Verslag geschreven door: Ruben Van Elst
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA