Grote opkomst voor de KVC Westerlo Clinic 11 tegen 11

Met het project 2024 stellen we ons een aantal ambitieuze doelstellingen. Het eerste doel blijft om in 2022 opnieuw mee te strijden in eerste klasse A. Als leider in 1B doen we er alvast alles aan om dat doel te realiseren. Tegelijkertijd hebben we altijd al het doel gehad om het bestaande jeugdontwikkelingsprogramma te handhaven en verder uit te bouwen. Met onze nieuwe clinics voor jeugdcoaches zetten we dit doel kracht bij.

Clinics ondersteunen de ambities van onze jeugdcoaches

Op regelmatige basis zal er een clinic worden georganiseerd, waarbij onder meer tactische principes en coachingsvaardigheden worden uitgewisseld. Bij deze clinics staan vooral praktische oefeningen op het programma, hoewel er ook altijd een theoretisch luik aan te pas komt. Een optimale ondersteuning en begeleiding van jeugdcoaches draagt bij aan een goede ontwikkeling van jeugdspelers en een vlotte doorstroming naar de eerste ploeg.

Eerste clinic voor de Westelse jeugdcoaches

Op donderdag 4 november vond de eerste clinic plaats met al de jeugdcoaches in de 11-tegen-11-reeksen, zowel van de elitejeugd als van de regionale reeksen en de dames. Tijdens de eerste clinic werd er sterk gefocust op de tactische principes, terwijl er extra aandacht ging naar counteraanvallen en hoekschoppen. Vooral interessant waren de verschillende hoekschopbenaderingen tussen enerzijds de U13, de U14 en de U15 en anderzijds de U16, de U18 en de U21.

De grote opkomst toont aan dat de jeugdcoaches willen meeschrijven aan de verdere ontwikkeling van onze integrale jeugdopleiding. De volgende clinic vindt in december plaats. Alle jeugdtrainers van KVC Westerlo zijn dan uitgenodigd. Ook dan wordt er een grote opkomst verwacht.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA