Genekt in het slot

Met hoge verwachtingen keek ieder met een geel en blauw hart uit naar de wedstrijd van zondagavond. Na een beresterke wedstrijd tegen Deinze was het nu de beurt aan Seraing om in ’t Kuipje voor de bijl te gaan. Een overwinning kon belangrijk zijn om de debatten voor de tweede plaats open te gooien en leider Union (dat eerder op de dag de Zwanzederby won) niet nog verder te laten uitlopen.

Er viel maar één wijziging te noteren bij onze kemphanen. Perdichizzi kwam weer in het elftal in plaats van Abrahams. Na een lange studieronde brak de wedstrijd pas echt open rond minuut 20. Mikautadze kreeg wat ruimte van de Westelse defensie en sneed door de as van het veld om daarna met een gekraakt schot de bal voorlangs het doel van Berke Özer te trappen. Gaan we naar de overkant noteren we meteen de beste mogelijkheid van de eerste helft. Lloci mag de bal voorgeven vanop de rechterflank. Zijn voorzet is te hoog maar bereikt in de 2e zone wel Çiçek die de bal kan terugkoppen tot bij Mabea. Die geeft terug aan Çiçek die de bal laag voor doel brengt. Moederziel alleen kan Vetokele de bal deviëren op de rand van de kleine rechthoek maar slaagt hij er niet in om de score te openen.

De echt grote mogelijkheden bleven nadien uit. Seraing kwam af en toe opzetten met een afstandsschot maar de Westelse defensie stond goed georganiseerd om dit op te vangen. We zijn intussen al 70 minuten ver in de partij wanneer Mabea het spel verlegt tot bij Lloci. Die laatste zet de bal voor en probeert de ingevallen Gboho te bereiken. Die laatste krijgt een duw in de rug, penalty oordeelt ref Debeuckelaere! Vetokele zet zich achter de bal en zet de penalty koelbloedig om.

Na de 1-0 ging Seraing met nog meer druk naar voren voetballen en moesten onze kemphanen het spel ondergaan. Swers trapte nog een reuze mogelijkheid op Berke. In minuut 85 was het dan toch raak. Kilota levert een uitstekende voorzet af vanop de linkerflank. Ndiaye staat op de juiste plek om de bal voorbij Berke Özer te koppen. Trainer Bob Peeters haalde achteraf tijdens de persconferentie aan dat dit het eerste luchtduel was dat Westerlo niet kon winnen over de gehele partij. Helemaal op het einde staat Berke Özer nog pal op een schot van Kilota na een knappe dribbel van de aanvaller.

De Engelse weken zijn intussen voorbij en Westel heeft nu een week tijd om zich voor te bereiden voor de Kempense derby tegen Lierse K. Afspraak zaterdag 28 november om 20u45 in het Herman Vanderpoortenstadion.

Technische info:

KVC Westerlo: Berke, Perdichizzi, Lloci, Antunes, Van Eenoo ©, Çiçek (🔄 66′ Gboho), Mabea, Keïta, Soumah, Vetokele (🔄 85′ Janssens), Dierckx (🔄 60′ Abrahams)

RFC Seraing: Dietsch, Swers, Pierrot, Kilota, Bernier, Lahssani, Mikautadze, Nadrani, Boulenger, Jallow (🔄 79′ Ndiaye), Milicevic (🔄 73′ Al Badaoui)

Doelpunten: ⚽️ Vetokele 1-0, ⚽️ Ndiaye 1-1

Gele kaarten Westerlo: 🟨 54′ Lloci, 🟨 81′ Gboho

Gele kaarten RFC Seraing: 🟨 41′ Mikautadze, 🟨 68′ Nadrani, 🟨 78′ Lahssaini

Rode kaarten Westerlo: 🟥 GEEN

Rode kaarten RFC Seraing: 🟥 Emilio Ferrera (coach)

________________________________________________________________________

Verslag geschreven door: Ruben Van Elst
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA