GEMISTE KANS

Na een verdiende overwinning op het veld van OH Leuven afgelopen weekend kwamen onze kemphanen vandaag niet verder dan 1-1 tegen de West-Vlamingen uit Roeselare. Vooraf werd KVC Westerlo bij winst gebombardeerd tot topfavoriet voor periode 2. Coach Bob Peeters haalde het op zijn persconferentie al aan, onze kemphanen zijn het niet gewend met deze druk om te gaan.

In de wekelijkse voorbeschouwing werd het al eens aangehaald. Coach Bob Peeters heeft intussen 100 wedstrijden als hoofdcoach bij KVC Westerlo op zijn teller staan. Verder konden we onder meer lezen dat de clash tegen Roeselare er eentje was waarin we 2 ex-kemphanen recht in de ogen keken. Zowel Jens Naessens als Nicolas Rommens maken tegenwoordig het mooie weer bij de West-Vlamingen.

Geen wijzigingen vandaag in de basisopstelling bij KVC Westerlo. Coach Bob Peeters behield zo het vertrouwen in de groep die vorig weekend een knappe overwinning boekte. Vandaag konden onze kemphanen het flitsende voetbal van vorige week jammer genoeg niet evenaren. Het werd een eerste helft met veel slordigheden, weinig diepgang en bijgevolg ook schaarse doelkansen. Achteraf werden de woorden “frusterend” en “een typische 1B wedstrijd” in de mond genomen om deze partij te beschrijven. In het koude mistige Kuipje werden onze supporters dus nog niet verwend deze eerste helft.

Begin tweede helft meer initiatief van KVC Westerlo. De beste kans tot dan was op hoekschop. Buyl bracht de bal naar Brüls en die haalde flux uit naar de korte hoek. Biebauw stond met een knappe redding paraat. Ondanks dat Westerlo de betere ploeg was kwam Roeselare toch het eerst tot scoren. Hun eerste echte doelkans was meteen raak. Nouri dreef met de bal aan de voet naar binnen en vond Andzouana op de rand van de zestien. Met een scherpe kap naar binnen en een knal richting verste hoek verschalkte hij doelman Berke Özer. Een gouden wissel van coach Gamel want Andzouana stond toen nog maar net tussen de lijnen.

Lang was het niet wachten op antwoord van onze kemphanen. Nog geen minuut later mocht Brüls een vrije schop nemen. Hij bracht de bal scherp voor waar Vetokele klaar stond om te koppen. Zijn bal werd nog gered maar wederom was het Dewaele (remember #OHLWES) die in de kluts de 1-1 raak binnen schoot. Westerlo knokte zich zo verdiend weer in de wedstrijd. Dit was het teken voor coach Gamel om zijn 3 wissels in te zetten en de wedstrijd proberen dicht te gooien.

Het slotoffensief was voor Westerlo. Onze kemphanen kampeerden op de helft van Roeselare en gingen naarstig op zoek naar de voorsprong. Coach Bob Peeters bracht in het slot nog Ghandri in de partij voor meer duelkracht en aanwezigheid in de box.

Ondanks veel wil en power in het slotkwartier mocht het niet baten. De bal viel niet voor de juiste voetjes en zo bleef de 1-1 eindstand op het bord staan. Op de persconferentie achteraf wist coach Bob Peeters te vertellen dat de bepalende spelers van Westerlo vandaag niet in de wedstrijd zaten. Het was vandaag onvoldoende om vol aanspraak te kunnen maken op een overwinning. Iedereen kan van iedereen winnen in dit format en alles staat enorm kort bij elkaar. Onze kemphanen gaan moeten leren hiermee om te gaan.

Volgende week trekt KVC Westerlo op vrijdagavond richting het kiel om de ratten van Beerschot partij te geven. Door het gelijkspel van vandaag zet het best een goed resultaat neer in Antwerpen-Zuid om in het spoor van de koplopers te blijven. Tijdens ons laatste bezoek in het olympisch stadion gingen de 3 punten weer mee naar ’t Kuipje. Alle supporters op post volgende week vrijdag!

KVC WESTERLO: Berke, Biset, Dewaele, Van Eenoo, Remmer, Buyl, Van Den Bogaert, Keïta, Brüls, Vetokele, Abrahams (85′ Ghandri)

OH LEUVEN: Biebauw, Voet, Nouri, Areias, Tulio (63′ Casagolda), Zolotic, Mvuemba (76′ Vervoort), Sy, Rommens, Camargo, Naessens (65′ Andzouana)

Doelpunten: Andzouana (65′) 0-1, Dewaele (67′) 1-1

Verslag geschreven door: Ruben Van Elst

Foto’s genomen door: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA