GELIJKSPEL OP KARAKTER

De vorige twee ontmoetingen tegen de Luxemburgse promovendus stonden in het Kempische geheugen geboekt als discutabel. Ook deze derde confrontatie gaan we onder deze noemer klasseren. In minuut 7 pakte Koen Van Langendonck een rode kaart, na een slechte terugspeelbal van Noël Soumah. In de toegevoegde tijd van de eerste helft kon Kurt Abrahams de 0-1 score op het bord brengen, maar een kwartier voor tijd kon de thuisploeg tegenscoren. Even voordien hadden onze Kemphanen nochtans de score verdubbeld, maar het scheidsrechterlijke trio keurde het doelpunt van Igor Vetokele af.

Bob Peeters had gedurende de ganse week een tactisch plan uitgewerkt waarmee hij op de trainingen aan de slag ging. Christoffer Remmer moest het gevaar van de opkomende back Jordanov temperen en zo verdween Stephen Buyl terug naar de bank. Na zeven minuten spelen mocht onze Viking echter al terug gaan douchen. Hij werd namelijk opgeofferd om Kristof Van Hout in het veld te kunnen brengen. Koen Van Langendonck had namelijk een rode kaart moeten “pakken” omdat Noël Soumah de bal op het slechte veld ook slecht op zijn voet kreeg en zo een open boulevard voorschotelde aan Turpel die alleen op onze doelman kon afgaan. Bij het uitkomen bleef de bal onder de arm van Koen zitten en omdat deze actie ook nog eens buiten de zestien plaatsvond, kreeg hij het rode karton onder de neus geduwd.
Reorganiseren moet men dan. Coach Toppmöller van Virton zei achteraf wel op de persconferentie dat hij liever tegen elf Kemphanen had gespeeld, dan tegen tien. Onze jongens toonden opnieuw hun schitterende mentaliteit. Ze liepen voor elkaar en ze gaven zich voor 200%. Ondanks de numerieke minderheid werden er geen kansen weggegeven. De verrassing viel zelfs in de toegevoegde tijd van de eerste helft. Anthony Moris liet een bal door zijn vingers glippen en in de scrimmage die daarop volgde kon onze topschutter Kurt Abrahams de bal in het doel deponeren (0-1).
In de tweede helft kwam Virton wat feller voor de dag. Kristof Van Hout stond tot tweemaal toe op de juiste plaats. Het werd ook moeilijker om de bal vooraan te krijgen en te houden en daarom bracht onze coach Sava Petrov in het veld. Bijna had deze wissel groot succes want na een actie van onze Serviër kon Igor Vetokele voor de tweede maal de bal tegen de netten prikken. Ondanks dat het niet goed kon gezien worden, keurde scheidsrechter Arthur Denil het doelpunt af wegens vermeend buitenspel. En in de plaats van een dubbele voorsprong moesten we dan toch nog een tegentreffer slikken. Eerst stond Christian Brüls nog op de perfecte plaats om een bal van de lijn te koppen. In de daaropvolgende fase stond hij in het gezichtsveld van Kristof Van Hout, zodoende dat deze laatste de bal te laat zag toekomen op zijn doel (1-1).
Meteen ook het laatste echte wapenfeit van deze wedstrijd.

KVC Westerlo: Van Langendonck, Dewaele, Soumah, Kone, Van Den Bogaert, Keïta, Van Eenoo, Remmer (8′ Van Hout), Abrahams (60′ Petrov), Brüls (87′ Janssens) en Vetokele

Virton: Moris, Jordanov, Malget, Prempeh, Lauriente (72′ Francois), Vanzo (45′ Lapoussin), Stelvio, Lecomte, Couturier, Turpel (60′ Joachim), Kore

Doelpunten: 45′ Abrahams (0-1), 77′ Joachim (1-1)

Gele kaarten: Kone, Couturier, Joachim

Rode kaart: 7′ Van Langendonck

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA