G-Voetbal

Waarom G-voetbal bij KVC Westerlo?

G-voetbal bij KVC Westerlo is geboren in 2007 onder impuls van Theo Verdonck, coördinator van Avalympics vzw en tevens werkzaam in het MPI in Oosterlo. Theo, die altijd gewerkt en bewogen heeft te midden van andersvaliden, zag al lange tijd deze opportuniteit liggen, maar miste hiervoor een solide basis die dit concept, dit idee zou kunnen helpen dragen en volbrengen.
KVC Westerlo van zijn kant, kende reeds jaren een samenwerking met het Tongelsbos en heeft sociale bewogenheid en betrokkenheid altijd hoog in het vaandel gedragen. 1 + 1 blijven nog altijd 2, en wat onvermijdelijk was, moest dan ook gebeuren. Theo nam de pen ter hand en schreef een brief aan Guido Kestens en Herman Wijnants om zijn project voor te stellen. Het werd al snel duidelijk dat het opzetten van een G-voetbalploeg absoluut binnen de mogelijkheden lag, en anno 2007 was het dan ook zo ver. Er werd gestart met trainingen, en men begon deel te nemen aan toernooien.

Michiel Nys

Aanvankelijk werd er gestart met slechts een handvol spelers. Maar onder leiding van Michiel Nys groeide de organisatie uit tot een volwaardig team met bijna 50 spelers en zes trainers. Helaas sloeg op 23 maart 2013 het noodlot toe. Michiel, die reeds enkele jaren vocht tegen een kwaadaardige tumor, verloor de strijd op amper 24-jarige leeftijd. Ter ere van hem organiseert G-voetbal KVC Westerlo elk jaar de Michiel Nys Cup. Meer info hierover vindt u onder Michiel Nys Cup. 

Huidige situatie

Vanaf heden werken wij niet meer met een vaste jeugdcoördinator voor het G-voetbal , we verdelen de taken onder de verschillende trainers zodat niet alle verantwoordelijkheid op één iemand zijn schouders valt maar op het ganse G-team van KVC Westerlo !! Dit om op een efficiënte manier zo kort mogelijk op de bal te kunnen blijven spelen.

Afbeeldingsresultaat voor sport vlaanderen