G-Voetbal

Nieuwsbrief december

Veel plezier met het lezen van het verslag Greenstars - KVC Westerlo op niveau 3. Voorts kan je de uitslagen van december en de agenda voor januari vinden. Daarnaast wenst het ganse G-team van KVC Westerlo iedereen het beste toe voor het nieuwe jaar. Zowel op sportief als persoonlijk vlak!

Verslag Greenstars - KVC Westerlo niveau 3

Op een typische herfstdag trok ons niveau 3 team richting Vissenaken om er het sterke Greenstars partij te geven. Belangrijkste afwezige was trainer en kersvers vader Glenn. Bij deze een welgemeende proficiat vanwege het ganse team. Invallerscoach Gertjan had zijn tactisch plan echter ook uitgedokterd. Gelukkig had hij hiervoor hulp van zijn delegue Danny. Met een 3-3-1 opstelling betraden onze jongens (en meisje) het veld. In doel stond Niels. De driemansdefensie bestond uit Tom, Maarten en Freya. Flankspelers van dienst waren Berny en Kevin, terwijl Glenn centraal opereerde. Diepe spits was uiteraard Hassan, de Ganvoula van niveau 3. Met dat verschil dat Hassan minder loopt, maar wel vaker scoort.

De partij begon evenwichtig met halve kansjes langs beide kanten. Greenstars kwam echter op voorsprong na een afstandsschot, 1-0. Westerlo was niet onder de indruk en al snel volgde de gelijkmaker. Hassan zette zich door op links en schoot vanuit een onmogelijke hoek, zeer tegen de zin van de trainer aangezien er voor doel spelers vrij stonden, de bal tegen de netten. 1-1 en dan moet de trainer zwijgen natuurlijk. Na een corner van Berny kwamen de Kemphanen op voorsprong. De bal viel letterlijk voor de voeten van Kevin en die hoefde maar binnen te tikken, 1-2. De 2-2 kwam er echter snel na een solo door de verdediging. Nog voor rust scoorden we opnieuw. Glenn ging door, zette druk op de keeper en kon zo de bal rustig in doel tikken, 2-3. De voorsprong kon worden gehouden tot de rust, mede dankzij een wereldsave van Niels en een bal op de paal. Berny miste zelfs nog de kans op 2-4 vlak voor rust.

Westerlo kwam goed uit de kleedkamers. Na mooi uitverdedigen volgde weer een doelpunt. Tom speelde Kevin aan, deze vond op zijn beurt Hassan die er met een afstandsschot 2-4 van maakte. Eindelijk schoten de Groene Sterren wakker en dat hadden we geweten. Een scrimmitch voor doel kon nog ontzet worden en ook een kopbal vloeg over doel, maar na een nieuwe corner stond het toch 3-4. Niels haalde vervolgens weer uit met een wereldsave. Ik gebruik dit woord niet vaak en u zal denken: “dit is toch al de tweede keer”, maar geloof me. In beide gevallen was dit de terechte verwoording. Het mocht echter niet baten want de 4-4 viel toch. Westerlo kreeg amper nog iets bij elkaar gespeeld. Een mooie aanval via Glenn – Hassan – Berny werd gemist door de laatste. Of gered door de keeper, het is maar hoe je het bekijkt. Na een nieuwe corner werd het 5-4. Hassan probeerde het ook met het hoofd, maar hij mistte. Greenstars was de sterkte ploeg en scoorde in het slot nog 2 keer, waardoor de eindstand 7-4 werd. De talrijke bezoekende supporters, Maria, Ilse en Peter, hebben echter een doelpuntenfestival gezien en zo waar voor hun geld gekregen. Alé, als ze moesten betalen, want ook deze keer was het gratis.

Westerlo speelde met: Niels, Tom, Maarten, Freya, Berny, Glenn, Kevin en Hassan.
Doelpunten: Hassan 1-1 en 2-4, Kevin 1-2, Glenn 2-3. 

Uitslagen

Speeldag 5:

Niveau 4: KVC Westerlo - Lentezon Beerse 14-2
KVC Westerlo speelde met: Kane, Jeff, Rick, Justin, Janne, Lisa, Jesse, Jordi, Lenny en Niels

Niveau 1: Booischot - KVC Westerlo 1-1
KVC Westerlo speelde met: Bart, Jan, Kris, Glenn, Harley, Sam V., Mike en Björn

Agenda

10/01/2017: eerste training na de winterstop (weersafhankelijk)

14/01/2017: Nieuwjaarsreceptie. We nodigen alle spelers, ouders, begeleiders, vrijwilligers, ... uit om bij een drankje en hapje het nieuwe jaar in te zetten. We verwachten jullie vanaf 18u30 in het Themacafé.

6de speelweekend:
Niv. 1: 21/01/2017 om 16u00: KVC Westerlo - Lierse SK
Niv. 3: 21/01/2017 om 16u00: KVC Westerlo - Lierse SK
Niv. 4: 22/01/2017 om 09u30: KVC Westerlo - Schelle Sport (onder voorbehoud)