G-VOETBAL

Korte uitleg:

In 2007 werd voor het eerst een G-voetbalwerking opgestart bij KVC Westerlo. Er werd gestart met een handvol spelers, maar onder impuls van wijlen Michiel Nys groeide het G-voetbal uit tot een volwaardig team van meer dan 50 leden en een actief trainerskorps van 8 personen. Zo is het G-voetbal uitgegroeid tot de belangrijkste pijler van de Westelse community. De club vindt hier voor haar een belangrijke rol weggelegd voor de integratie van personen met een handicap in de maatschappij. Door hen aan te zetten tot sportdeelname bieden we hen een houvast om hun leven op te bouwen.

Het G-voetbal omvat meerdere personen met verschillende beperkingen. Elke individuele beperking heeft een specifieke aanpak nodig om het gewenste resultaat te behalen. Daarom is de begeleiding van de trainingen bij KVC Westerlo opgedeeld in vier groepen: kids, niveau 1, niveau 3 en niveau 4. De laatste drie groepen nemen ook deel aan een recreatieve competitie (geen klassement) tegen andere teams. Het vinden van spelplezier en persoonlijke ontwikkeling staan in deze dan ook voorop.

De hoogdag van het G-voetbal bij KVC Westerlo is de Michiel Nys Cup. Begin mei organiseert de G-voetbalwerking een tornooi voor alle teams uit de verre omgeving. In het jaar 2016 werd de kaap van de 500 deelnemers gerond. Ook voor de volgende jaren is het behalen van dit aantal de doelstelling. Deze dag genereert op die manier, maar ook naar externe stakeholders, een enorme exposure voor het G-voetbal en de community werking in het algemeen.

In 2016 werd voor het eerst de Westel Magic Run georganiseerd. Deze loopwedstrijd vindt plaats op dezelfde dag en dezelfde locatie als de Michiel Nys Cup. Door een mix van gewone lopers en G-sporters te laten deelnemen is het de bedoeling om de kloof tussen beide te verkleinen. Dit wordt nog verder in de picture gezet door de aankomst van de loopwedstrijd in ’t Kuipje te leggen, waar op dat moment de wedstrijden van de Michiel Nys Cup bezig zijn. Hierdoor kunnen gewone deelnemers, bezoekers en sympathisanten kennis maken met G-Sport en de aandacht ervoor laten toenemen.

COMMUNITY

GEZONDHEID

LEREN & MOTIVEREN

SAMEN FITTER & BEWEEGLIJKER

EN ALLEMAAL SAMEN

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA