FORMIDABELE COMEBACK

Je hebt zo van die dagen dat er van alles fout loopt.  De eerste helft was er zo ene voor onze Kemphanen. Na 20 minuten spelen was het Kuipje muisstil.

Je zou natuurlijk voor minder als je 0-2 achterstaat.

Gene enkele pronistikeur die dit op zijn papiertje had ingevuld.

Het begon allemaal met een klungelig eigen doelpunt van onze doelman David Jensen.

Mabea speelde de bal terug en op de enige slechte graszood van ons veld botste net die bal. Dave trapte half naast de bal, die onder het toeziend oog van alle verbijsterde toeschouwers in doel verdween (0-1).

Tien minuten later verdubbelde Moeskroen zijn voorsprong. Lucas Ribeiro stuurde Teddy Chevalier in het straatje en die verscheen alleen voor doel. Zo een kans laat de opportunistische Fransman zelden liggen, en ook deze keer prikte hij de bal in het net (0-2).

Het was niet dat we geen kansen kregen in die eerste helft, maar het was telkens net niet.

En dan kwam die tweede helft. Wij weten niet wat de coach tijdens de rust in de kleedkamer gepredikt heeft, maar het had resultaat. Weer waren er 20 minuten nodig. Deze keer in ons voordeel.

Het begon met een Moeskroense hands in de zestien. Dader Myny keek dan nog ook nog eens tegen een tweede gele kaart aan en Jan Bernat zette de elfmeter feilloos om (1-2). Twee minuten later was het spurtbom Kouya Mabea die zijn linkerflank afdweilde en de bal in de box bracht. Erdon Daci pakte daar uit met een krachtig schot, los in de bovenhoek (2-2).

En onze Kemphanen bleven maar doorgaan op het elan. Mabea gaf de bal aan Foster, die vond in Kyan Vaesen de medemaat om een één-tweetje op te zetten en de score was terug in ons voordeel (3-2).

In minuut 74 deed onze ongrijpbare Zuidafrikaan Lyle Foster weeral een knappe actie op de linkerflank, en de goed gepositioneerde Erdon Daci maakte zijn tweede van de avond (4-2).

In de toegevoegde tijd milderde Moeskroen nog met een afstandschot (4-3), wat onmiddellijk de eindscore was van deze wedstrijd.

KVC Westerlo

Jensen, Remmer (58’ Vaesen), Seigers, Perdichizzi (70’ Yameogo), Mabea, De Cuyper (81’ Paulet), Van den Keybus, Van Eenoo, Bernat (70’ Vetokele), Daci en Foster (81’ Güctekin).

RE Moeskroen

Gillekens, Duplus, Taravel, Mohamed (81’ Gnohéré), Myny, Bakic, Lepoint (81’ Diandy), Bocat, Ribeiro (58’ Angiulli), Chevalier, Carcela (63’ Tainmont).

Doelpunten

10’ Jensen own (0-1), 23’ Chevalier (0-2), 56’ Bernat (1-2), 58’ Daci (2-2), 66’ Foster (3-2), 74’ Daci (4-2), 90’ Bakic (4-3)

Verslag geschreven door: Peter Boons
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA