FORFAIT NEDERLAAG

Een onherkenbaar zwak Westerlo liep tegen Cercle Brugge  een smadelijke nederlaag op. De wedstrijd eindigde op een forfaitscore 0 – 5.

Een fris van de lever voetballend Cercle Brugge nam onmiddellijk het initiatief. Reeds na 5 minuten spelen wisten de Cercle-boys te scoren. Een voorzet vanop links kon voor doel veel te gemakkelijk binnen gekopt worden. 0 – 1 (5’) Westerlo reageerde een eerste keer via een schot van Kyan Vaesen, door de keeper in corner geweerd. Met een splijtende dieptepas,  doorheen het centrum van de Westelse defensie, dook een Cercle speler alleen voor doel op en liet doelman Pieter Caubergh geen schijn van een kans. 0 – 2 (19’ ) Enkele minuten later was balverlies de aanleiding voor het derde tegendoelpunt. Opnieuw werd er gescoord met een kopbal na een voorzet vanop rechts. 0 – 3 (24’). De Kemphanen slaagden er niet in om voor enige dreiging te zorgen. Ruststand 0 – 3. De tweede speelhelft bracht niet veel soelaas. Westerlo bleef ondermaats presteren. Vloeiende combinaties bleven uit. Het was opnieuw Cercle dat tot scoren kwam. In eerste instantie kon Pieter de bal nog keren maar moest zich in de rebound gewonnen geven. 0 – 4 (47’) Westerlo zag onmiddellijk hierop een poging van Yannick Mols op voorzet van Maxim Versteeven door de Cercle doelman in corner geduwd. Een blunder in de Westel defensie zette Cercle op weg naar de  0 – 5. (66’) De Kemphanen bleven de onzuiverheden opstapelen. We noteerden nog 2 doelpogingen, eentje van Kyan Vaesen op aangeven van Beau Schodts, die echter te zwak besloot op de doelman. Maxim Versteeven probeerde daarna met een lobje, op aangeven van Beau, de keeper te verschalken, zonder succes echter. Westerlo slaagde er niet  in om een eer reddend doelpunt te scoren. Verdiende zege voor een sterk Cercle Brugge, de Kemphanen daarentegen stelden zwaar teleur.

Ploegopstelling :

Pieter Caubergh, Ferhat Kaya (45’ Fabio Pinto Da Mesquita), Ulenaers Zenn, Kel Ofori Aidu, Gille De Bruyne (45’ Elian Van Bulck), Beau Schodts,  Yannis Henderix (45’ Adil El Attabi), Maxim Versteeven, Ruben Sierra Cappelletti ( 75′ Jannik Van Roosbroeck), Kyan Vaesen, Yannick Mols, Kobe Heyns (NG), Jitse Vandermotten (NG), Van Dessel Maxime (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 13/01 : KVC Westerlo – Zulte Waregem : 20.00 : Kunstgrasveld

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA