FEESTJE OP HET KIEL

Een volwassen Westerlo heeft meer dan verdiend de drie punten mee huiswaarts genomen. Bij het stamnummer 13 scoorde Gilles Dewaele in de dertiende minuut zijn eerste competitiedoelpunt voor onze Kemphanen. Daarna werd de wedstrijd op een zeer secure manier uitgespeeld. Ambroise Gboho lukte in de tweede helft de 0-2 en uiteindelijk was het toch nog even bibberen op het einde , toen Beerschot een strafschop kreeg en deze benutte.

Een uitstap naar het Kiel is nooit een pretje. Zeker niet nu ze net een boegbeeld tot hoofdcoach hadden benoemd. Hernan Losada kwam Stijn Vreven aflossen en hij wilde terug vuur in de ogen van zijn spelers zien. Ploegen moesten met knikkende knieën afzakken naar de Mannekens en zonder punten naar huis gaan.
Dat was dan vandaag toch buiten Westerlo gerekend. Geen enkel moment kwamen wij echt in de problemen. Het tactische plan van onze trainersstaf werkte weer uitstekend. De bal ging van voet naar voet en Beerschot stond erbij en keek ernaar. De spionkop van de thuisploeg riep op een gegeven moment: “jagen, jagen”. Zegt genoeg over het verschil in speelkwaliteit tussen beide teams vandaag.
In minuut 13 kon Gilles Dewaele de 0-1 scoren bij de eerste doelkans van de wedstrijd. Hij werd op zijn rechterflank knap bediend door streekgenoot Lukas Van Eenoo en Gilles bedankte zijn rechtstreekse tegenstander Mboko voor de boulevard die hij kreeg. Met een streep richting linkerhoek plaatste hij de bal in het doel van Vanhamel. Even later had het al 0-2 moeten zijn. Prychynenko verloor de bal in het hart van de verdediging, Brüls ging ermee aan de haal. Deze bereikte Remmer, die met een slimme voorzet de volledig vrijstaande Kurt Abrahams bediende. Kurt trapte echter een gat in de lucht, i.p.v. de bal tegen het net. Kan je maar overkomen!
Aan de overkant moest Berke Özer zich pas voor de eerste keer tonen in minuut 38. Een harde knal van Jorn Vancamp uit de tweede lijn verschroeide zijn vuisten. In de herneming kreeg Mboko een tweede kans, maar hij knalde onbesuisd naast. Rusten gingen we met een 0-1 voorsprong.

Tijdens de rust herschikten beide coaches hun pionnen. Bij Beerschot verdween Vancamp en kwam linksbuiten Brogno het veld in, bij onze Kemphanen kwam Sava Petrov zijn maatje Abrahams vervangen. Veel veranderde het niet aan het spel. Westerlo bleef baas op het veld. Het Kiel werd voor de tweede keer muisstil rond het uur. Christian Brüls bereikte binnendoor Ambroise Gboho, die via een klutsbal de bal over de lijn zag gaan (0-2).
De beste kans voor de thuisploeg kwam via de voet van Bryan Van Den Bogaert! Ei zo na versloeg Bryan bijna zijn eigen doelman met een ongelukkige deviatie. Berke stond echter paraat.
Vijf minuten voor tijd kwam Beerschot dan toch terug in de match. Een glijdende Biset nam in zijn tocht Noubissi mee en scheidsrechter Debeuckelaere legde de bal op de stip. Comedy capers van jewelste  dan, want maar liefst drie personen eisten de bal op. Coach Losada nam de beslissing aan de zijlijn en de ingevallen Holzhauser trapte de bal onhoudbaar in het Westelse doel (1-2).
Daar bleef het bij, en de meegereisde supporters konden beginnen aan hun feestje. Eerst liet Bob Peeters zich helemaal gaan en daarna was het de beurt aan Dewaele en Antunes om de sfeer te verzorgen op de Kielse tribunes.

KVC Westerlo: Özer, Dewaele, Biset, Soumah, Van Den Bogaert, Antunes, Van Eenoo, Brüls (90′ Kone), Abrahams (45′ Petrov), Gboho (82′ Janssens), Remmer

Beerschot VA: Vanhamel, Halaimia, Prychynenko, Bourdin, Mboko, Sanusi, Maes (67′ Holzhauser), Vancamp (45′ Brogno), Tissoudali (67′ Saint-Louis), Noubissi, Placca

Doelpunten: 13′ Dewaele (0-1), 63′ Gboho (0-2), 85′ Holzhauser (1-2)

Gele kaarten: Noubissi, Prychynenko, Saint-Louis

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA