ELITE JEUGD KVC WESTERLO BEHAALT OPNIEUW HET LABEL ELITE 1

Na onderzoek van de jeugdlicentiedossiers voor het Elite label seizoen 2021-2022, hebben alle clubs van de Pro League de definitieve eindscore ontvangen.

Met trots kan KVC Westerlo aankondigen dat we, als enige 1B club,  volgend seizoen met onze jeugdopleiding zullen aantreden in de hoogste reeks van het elitevoetbal.

KVC Westerlo strandde op een knappe gedeelde twaalfde plaats en mag na overleg met de Pro League toch aantreden in de elite 1 competitie. Er komen volgend seizoen 25 clubs uit in de elite 1 en 2 reeksen. Dit resulteert in een verdeling van 13 clubs in elite 1 en 12 clubs in elite 2.
Het resultaat van het onderdeel ‘doorstroming’ kende nochtans logischerwijs een terugval aangezien we geen punten genereerden voor onze eigen opgeleide spelers die door Covid geen wedstrijden konden spelen in de 1ste amateurreeks. Dit verlies werd echter ruimschoots goedgemaakt door de licentieonderdelen ‘salaris’, ‘omkadering’ en ‘infrastructuur’. Op deze onderdelen gaan we met nagenoeg 20% vooruit. Ongezien!!!

Volgend seizoen zullen we op dit elan verdergaan en onze jeugdopleiding op ieder niveau verder perfectioneren zodat jeugdspelers hun talent maximaal kunnen ontwikkelen in een optimale leeromgeving, dit met blijvend oog voor onze sociale en familiale kenmerken die onze club zo mooi maken.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA