EIND GOED AL GOED!

Westerlo won vandaag een levensbelangrijk duel op Lommel SK voor de strijd om de 2e periode! In het slot van de wedstrijd toverde Christian Brüls een heerlijke vrije schop uit zijn schoenen waardoor onze kemphanen aan de leiding blijven in de strijd naar een ticket voor de promotiefinale naar eerste klasse!

Het wedstrijdbegin was nagenoeg volledig voor Westerlo. Lommel werd nog wakker terwijl onze kemphanen meteen scherp voor de dag kwamen en veel drang naar voren toonden. Na enkele minuten spelen was er al meteen een afgeweken bal van Keïta die Svedkauskas in hoekschop moest deviëren. De hoekschop die daar kortelings op volgde bracht opnieuw gevaar. Ditmaal was het Vetokele die op de aangesneden bal van Lukas Van Eenoo vrij mocht inkoppen maar de lat op zijn weg vond. Veel drang naar voren maar nog geen doelpunt tot dusver. De volgende doelkans in het rijtje was voor Christian Brüls, vanop de linkerflank sneed hij naar binnen om met een gerichte plaatsbal richting rechterbenedenhoek de Lommelse doelman te proberen verschalken, al had deze nog een knappe parade in huis om het schot te keren.

Op het halfuur plots dreiging van Lommel SK. Van den Bogaert liet zich aftroeven in een duel met Sanyang die zo alleen op Berke mocht afgaan. De Westelse doelman verkleinde goed zijn hoek waardoor de Sanyang zijn poging in het zijnet strandde. Kort daarna kreeg Lommel de beste kans op dat ogenblik in de wedstrijd, Henkens stuurde Sanyang diep met een listig balletje die op zijn beurt oog in oog met doelman Berke Özer de bal niet in het doel kreeg. Derde keer goede keer dachten ze bij Lommel, Ideye werd gevonden op de rand van de zestien. De spits van Lommel draaide zich vrij naar doel en plaatste de bal in de rechterhoek. Berke zat er nog met de vingertoppen bij om een Lommelse voorsprong te vermijden.

De tweede helft bracht een minder tempo dan we zagen in de eerste helft. Westerlo kroop iets meer achteruit en gunde Lommel SK meer ruimte om te voetballen. Beide ploegen kregen elk nog een goede kans om de score te openen. Voor Westerlo werd Buyl in het straatje gestuurd maar hij besloot naast vanuit een scherpe hoek. Voor Lommel was er een vrije kopkans waar doelman Berke Özer een fantastische reflex op had.

Iedereen in het stadion was het erover eens, wie vandaag scoort wint de wedstrijd. In minuut 83 mocht Abrahams op wandel gaan door de Lommelse defensie. Hij werd foutief afgestopt net voor het halve maantje. De ideale plek voor specialisten Brüls en Van Eenoo om hun kunnen te tonen. Brüls eiste de bal op en trapte hem FENOMENAAL via de linker doelpaal binnen. Een heerlijk doelpunt zet onze kemphanen op rozen richting een moeilijke uitzege bij de buren uit Lommel SK.

Met nog een kleine 10 minuten op de klok besloot coach Bob Peeters geen risico meer te nemen en dropte hij Ghandri in de strijd om meer duelkracht in het team te gooien om er alles aan te doen de voorsprong vast te houden. En dat lukte! Westerlo wint een moeilijke wedstrijd en blijft zo aan de kop van het klassement in de tweede periode. De ambitie om het hoogst mogelijke eruit te halen werd inmiddels uitgesproken dus zijn we klaar om nog 2 wedstrijd alles te geven op weg naar een eventuele promotiefinale tegen OH Leuven.

Eerstvolgende afspraak op 22 februari om 17u00 in ’t Kuipje om RE Virton partij te geven. Wij roepen op om het ’t Kuipje nog eens massaal te laten vollopen en onze 11 kemphanen op het veld zo naar een nieuwe overwinning te schreeuwen! En allemaal samen gaan we er de komende weken voor!

Verslag geschreven door: Ruben Van Elst

Foto’s getrokken door: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA