EFFICIENTER OOSTENDE

Een efficiënter en meer gedreven KV Oostende behaalde een verdiende overwinning op Westerlo. De Kemphanen verloren met 2 – 4.

Het had nochtans anders gekund. Westerlo kwam vrij snel op voorsprong na een sublieme lange pas over de Oostendse verdediging heen van Tibo Houwaer naar Daan Driesen. Daan liet de kans niet liggen en besloot mooi naast de doelman in doel. 1 – 0. (7’) De vreugde was van korte duur. De Westelse verdediging liet zich over links te gemakkelijk uitspelen en de voorzet op doel werd vrij simpel binnen getikt. 1 – 1. (13’) Oostende toonde zich steviger in de duels en alerter bij de tweede afvallende bal. Doelman Jitse Vandermotten reageerde klemvast op een afstandsschot. Tibo Houwaer zag op aangeven van Kobe Lemmens zijn schot naast het doel verdwijnen. Na mooi samenspel tussen Daan Driesen en Ferhat Kaya kapte Daan zich vrij en dribbelde op doel af. Opnieuw deed hij de netten trillen. 2 – 1. (35’) Westerlo kreeg nog 2 mooie kansen voor de rust. Een snelle counter opgezet door Halim Kaygan bereikte Lorenzo Noviello die de bal voor doel bracht. Tibo Houwaer kon aanleggen maar zijn schot werd afgeblokt. In de slotminuut, op corner van Lorenzo, trapte voor doel Onur Gürler jammerlijk over de bal. Hij had maar binnen te tikken. Ruststand 2 – 1.

De tweede speelhelft begon met een schot op doel van Tibo, gepakt door de doelman. De wedstrijd kreeg eigenaardig genoeg en andere wending toen Oostende herleid werd tot tien man wegens een rode kaart. De Oostende-boys plooiden zich dubbel en waren nog gretiger op de bal. Dit resulteerde vrij snel in de gelijkmaker. Een missertje in de defensie werd afgestraft. 2 – 2. (54’) Oostende bleef voor gevaar zorgen via enkele corners. Lorenzo creëerde zich nog een kans maar op weg naar doel speelde hij de bal iets te ver voor zich uit waardoor de keeper kon tussenkomen.(56’) Kobe Lemmens kopte, op aangeven van Lorenzo, een bal nipt over doel. Oostende kwam op voorsprong via een rechtstreekse vrije trap die mooi, naast de muur, in doel verdween. 2 – 3. (67’) De Kemphanen kregen het moeilijk. Daan probeerde het van ver, zonder resultaat. Een schot van de ingevallen Fabio Pinto Da Mesquita werd  door de doelman gepakt.(79’) Dean Dubois kwam voor doel net iets te laat om een vrije trap van Daan in doel te verlengen. Een schot van Lorenzo, op aangeven van Zion Buekers , werd door de Oostende-keeper met een voetveeg in corner geduwd. Deze leverde niets op. Het waren integendeel de kustjongens die er nog in slaagden om via een snelle counter Westerlo de doodsteek toe te dienen. 2 – 4. (88’) Op basis van efficiëntie, gedrevenheid (met 10 tegen 11), en grinta valt er weinig op te merken op de overwinning van Oostende. De jongens verdienden het. Het had  anders gekund indien ……, maar zoals naderhand trainer Kristof de spelers liet weten : Kop omhoog en morgen opnieuw allen samen verder, lijkt dit mij de goede mentaliteit.

Ploegopstelling :

Jitse Vandermotten, Ferhat Kaya (87′ Dean Dubois), Zenn Ulenaers, Elian Van Bulck, Kobe Lemmens (83′ Zion Buekers), Onur Gürler, Lorenzo Noviello, Beau Schodts, Halim Kaygan, Tibo Houwaer (76′ Fabio Pinto Da Mesquita), Daan Driesen, Jason Janssens (NG), Ian Jennes (NG), Daan Schoors (NG), Michael Dangi (NG)

Gele kaarten : 42′ Zenn Ulenaers – 69′ Ferhat Kaya

Volgende wedstrijd :

Ma 28/09 : Charleroi – KVC Westerlo om 19.30 : Adres : Stade De La Neuville – Terr.1 – Rue Neuve 75 A – 6061 Montignies-S/Sambre – Tel : 071/32.17.66

Rik Wauters

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA