EFFICIËNTER ANTWERP

In een wedstrijd waar Westerlo het eerst tot scoren kwam, was het uiteindelijk een efficiënter Antwerp dat met de zege aan de haal ging. De Sinjoren wonnen met 1 – 3 van de Kemphanen.

Gedurende de eerste speelhelft verliep de wedstrijd gelijk opgaand. Een tweetal doelpogingen van Recep Gül, op aangeven van Maxim Versteeven en Adil El Attabi waren te zwak om doelman Yves De Winter (ex-Westerlo) te verontrusten. Antwerp forceerde enkele hoekschoppen die echter geen succes opleverden. Westerlo kwam op voorsprong via Adil El Attabi, die met een fraai afstandsschot de Antwerp-keeper te grazen nam. 1 – 0. (20’). Westerlo bleef vlot combineren en bereikte de rust met een 1 – 0 voorsprong. Antwerp nam resoluut het initiatief bij aanvang van de tweede speelhelft. Met een hoge pressing werden de Kemphanen terug geduwd. Ze verloren de greep op de wedstrijd. Alles verliep nu te slordig en onnauwkeurig. Toch kon Westerlo nog aanspraak maken op een strafschop na een fout op Adil, maar de scheidsrechter wimpelde het protest af. (54’)  De Antwerpse druk bleef aanhouden en leverde vrij snel de gelijkmaker op. Via een kopbal doelpunt, na een voorzet op doel, werd het 1 – 1. (57’) Geleidelijk aan herstelde Westerlo  het evenwicht en kwam opnieuw beter in de wedstrijd. Op een haar na werd het 2 – 1. Een vrije trap van Adil vond voor doel het hoofd van Zenn Ulenaers. Zijn kopbal werd door de doelman met een mooie save uit het doel geduwd. In de rebound kopte Kel Ofori Aidu de bal nog nipt naast. (69’) Pogingen van Recep, op aangeven van Beau Schodts (71’) en Kobe Lemmens, op aangeven van Recep (75’) strandden telkens op een attente Yves De Winter. Daar waar iedereen een Westels doelpunt zag aankomen, was het Antwerp dat ongenadig toesloeg. Een mooi afstandsschot, vanop het halve maantje, verdween in het het Westelse doel. 1 – 2. (76’) De Kemphanen lieten de moed niet zakken en gingen op zoek naar de gelijkmaker.  Een voorzet van Kobe Lemmens werd door Yannis Henderix in één tijd op doel getrapt. Het schot werd door de keeper met een ultieme reflex nog in corner gedevieerd. (77’) Met een snelle verre uittrap, gedreven door de wind, leverde de Antwerpse doelman de perfecte assist af op zijn medemaat. De Westelse defensie was in snelheid genomen en de aanvaller kon mooi overhoeks de bal in doel verlengen. 1 – 3.(80’) Van efficiëntie gesproken ! Dit doelpunt sneed de Kemphanen de adem af. Maxim Versteeven besloot in de slotfase nog twee doelpogingen op en naast het doel. Op basis van de doelpogingen had een gelijkspel verdiend geweest maar Antwerp was vandaag duidelijk efficiënter in de afwerking.

Ploegopstelling :

Pieter Caubergh, Zenn Ulenaers, Kel Ofori Aidu, Souleymane Kone (80’ Gille De Bruyne), Kobe Lemmens, Natan Bonjean, Recep Gül, Beau Schodts, Maxim Versteeven, Adil El Attabi (70’ Hermann Youth), Yannis Henderix, Noah Pelic (NG), Ferhat Kaya (NG), Ruben Sierra Cappelletti (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 03/02 om 19u30 : Adres : Cmp: Sporting Foot Academy – Terr.1 – Daknamstraat 91 –  9160 Lokeren : Tel : 09/3483059

Rik Wauters

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA