Eerste editie Westel E-cup GESLAAGD!

WESTERLO – De eerste editie van de Westel E Cup zit er op, de winnaar is gekend. Tijdens de eerste week van de paasvakantie, namen verschillende deelnemers het tegen elkaar op in een virtueel FIFA-toernooi.

De eerste organisatie was een succes. Er schreven maar liefst 170 deelnemers in. Helaas was er maar plaats voor 96 deelnemers. Op de eerste wedstrijddag maakten zij onder elkaar uit wie naar de groepsfase ging en wie er in de verliezersronde terecht kwam. Wedstrijddag 2 stond volledig in het teken van de groepsfase, waar de spelers van de A-kern ook aan deelnamen. Ook ging de verliezersronde van start waar nog 59 deelnemers meestreden. Op vrijdag werd er uitgemaakt wie van de deelnemers naar de halve finales gingen in zowel de winnaars- als verliezersronde.

Met de laatste speeldag op zondag stonden de halve finales en finales van het toernooi gepland. Voor de halve finales en finale van de winnaarsronde was er een livestream voorzien voor de supporters om zo de spannende eindstrijd op de voet te volgen. Na een spannende en faire finale (beide spelers speelden namelijk met dezelfde club) kwam Vandenbergh8 als winnaar uit de strijd.

Terwijl deze 2 heren live streden voor de winst, was er achter de schermen ook de finale bezig van de verliezersronde. Hierin nam Zico2260 het op tegen Brekkebrutaap69. Hier was er ook een felle strijd om de titel waar uiteindelijk de jonge snaak Zico aan het langste eind wist te trekken. Hij nam de bovenhand en won met 2-0.

Reacties van deelnemers

• Vond het goed dat er een verliezersronde was inclusief plaats voor lucky losers. Ik was namelijk direct uitgeschakeld. Toch heb ik de moed niet opgegeven en heb ik het geschopt tot in de finale waar ik mijn meerdere moest erkennen in mijn tegenstander.

• Ik wil zowel de organisatie feliciteren met het idee als de uitvoering. Zo was er steeds duidelijke communicatie naar de deelnemers toe. Ook de verliezersronde vond ik een goed initiatief, zo betekende een vroege uitschakeling niet het einde. Dit was zeker fijn om te hebben in deze voetballoze tijd. Ik hoop dat er een volgend jaar een 2de editie komt.

COMMUNITY

GEZONDHEID

LEREN & MOTIVEREN

SAMEN FITTER & BEWEEGLIJKER

EN ALLEMAAL SAMEN

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA