Een zuur gelijkspel

Na een verdiende zege thuis tegen RWDM is er hoop dat de Kempense trein vertrokken is. Vanavond moeten onze kemphanen bevestiging vinden tegen de jonkies van Club NXT. Coach Peeters zei alvast dat ze vanaf minuut 1 hun eigen spel moesten spelen. Daarmee moet Westel in staat zijn het elke tegenstander moeilijk te maken. Dezelfde elf kemphanen die ook maandag tegen RWDM op het veld stonden moeten vanavond dus de klus zien te klaren.

Het is een rommelige beginfase waar geen van beide ploegen de bal lang in de ploeg kan houden en we weinig goede combinaties zien terugkomen. Na 6 minuten is het Club NXT dat er gevaarlijk uitkomt. Sagna brengt de bal scherp voor doel en Badji kopt nipt voorlangs. De eerste concrete dreiging van de wedstrijd is zo een feit.

Driemaal is scheepsrecht luidt het gezegde. Bij Club NXT hebben ze maar 2 pogingen nodig zo blijkt. Snelle counter van de Bruggelingen waarbij de bal op de rechterkant bij Sagna belandt. Die geeft de bal voor in de rug van de Westelse verdediging waar Badji op de loer ligt om er 1-0 van te maken voor de thuisploeg. Club NXT speelt op dit moment scherp en zet onze kemphanen bij elke inspeelpass meteen onder druk.

Het is wachten tot minuut 11 op de eerste dreiging van onze kemphanen. Tuur Dierckx lokt een hoekschop uit na een actie op de rechterkant. Lukas Van Eenoo schildert de bal op het hoofd van Soumah die de bal via de lat kansloos voorbij doelman Shinton kopt. 1-1 na amper 13 minuten spelen!

Na de gelijkmaker probeert Westerlo meer controle te winnen en het spel naar zich toe te trekken. Club NXT begon furieus aan de partij maar kan dit hoge tempo op dit moment niet meer in de praktijk omzetten. Het is Westerlo nu dat Club NXT onder druk probeert te zetten.

Een mooie driehoek tussen Abrahams, Brüls en Vetokele. Die laatste krijgt de bal in de diepte en geeft hem laag voor. Vanuit de tweede lijn mag Tuur Dierckx het proberen. Zijn schot wordt geblokt door 2 Bruggelingen. Vanuit ons oogpunt handsspel maar ref Staessens legt de bal niet op de stip.

Westerlo lijkt stilaan in zijn ritme te komen. Op het halfuur krijgt Bruls een vrije trap aan de zijkant van het zestienmeter gebied. De bal komt in de kleine rechthoek en Atabey kopt de bal overhoeks binnen! Ref Staessens en de lijnrechter zien dat de Turkse spits buitenspel staat en zo gaat het Kempense feestje vooralsnog niet door.

In minuut 33 dropt Tuur Dierckx een heerlijke diagonale steekpass in het zestienmeter richting Atabey, die ziet dat Abrahams gevolgd is en kopt de bal in één tijd terug op de Zuid-Afrikaan. Abrahams wil trappen maar trapt half naast de bal. Westerlo heeft de wedstrijd in handen genomen maar lukt er vooralsnog niet in om op voorsprong te komen.

Opnieuw vertrekt de aanval van de voet van Tuur Dierckx. De belg geeft de bal goed voor maar geen enkele kemphaan kan zijn voet tegen de bal zetten. Kurt Abrahams kan het leer in de 2e zone oppikken en brengt hem voor tot bij Vetokele die omver wordt gelopen. Penalty oordeelt ref Staessens. Bruls zet zich achter de bal en mikt de penalty richting de rechter hoek. Die hoek had ook doelman Shinton uitgekozen en hij duwt de bal in hoekschop! In de hoekschop die daarop volgt kopt Perdichizzi de bal over doel.

Rusten geblazen met een 1-1 tussenstand. Club NXT begon hevig aan de partij met een vroeg openingsdoelpunt tot gevolg. De wake-up call voor onze kemphanen en via hoekschop maakte Soumah er vrij snel 1-1 van. Opvallend, net als de vorige wedstrijd staat coach Peeters zijn troepen continue aan te vuren en scherp te houden. Westel kreeg de nodige kansen en zelfs een penalty maar kon deze nog niet omzetten in een 1-2 voorsprong op dit moment. Hopelijk brengt de tweede helft soelaas.

Begin 2e helft een snelle counter van onze kemphanen. De bal belandt bij Abrahams die Lukas van Eenoo de diepte in stuurt. Die besluit na een kap zijn kans te gaan ook al is de hoek scherp. Een harde knal die doelman Shinton niet kan klemmen. Atabey is goed gevolgd maar tikt opnieuw vanuit buitenspel de bal binnen. Het wil vooralsnog maar niet lukken.

Waar er veel dreiging en doelgevaar was in de eerste helft zit er veel afval in het spel in de tweede helft momenteel. Zowel Club NXT als Westerlo kregen enkele kleine mogelijkheden maar lukken er op dit moment niet in om dodelijk te zijn in de waarheidszone. Na 70 minuten besluit Bob Peeters voor de eerste maal te wisselen. Ephestion komt in de plek van Kurt Abrahams. Die laatste liet zich vandaag te weinig opmerken.

Animo na 75 minuten! Maxime Biset haalt Sagna neer en krijgt zijn tweede geel karton van de avond en mag beschikken van ref Staessens. Berke krijgt nog geel voor protest. In de vrije trap die daarop volgt voor Club NXT zag iedereen op de tribune de bal binnen vliegen. Gezichtsbedrog bleek toen de bal achter het doel van Berke tegen de borden vloog. Coach Peeters bouwt meteen defensieve zekerheid in door Tuur Dierckx naar de kant te halen en Remmer in zijn plek te zetten. Anderzijds krijgt Ambroise Gboho de laatste 10 minuten om te wegen op de Brugse verdediging. Atabey mag zo gaan rusten.

Ref Staessens besluit er een einde aan te maken. Een puntendeling in het Daknamstadion. Voor de camera haalde onze coach achteraf aan dat de gemiste penalty zuur opbreekt op het einde. Indien onze kemphanen daar op een 1-2 voorsprong komen was de kans reëel dat ze vanavond met 3 punten de bus op konden trekken richting ’t Kuipje. Woensdag volgt de laatste inhaalwedstrijd thuis tegen KMSK Deinze!

Technische info:

KVC Westerlo: Berke, Biset, Perdichizzi, Van Eenoo, Abrahams (🔄 72′ Ephestion), Çiçek (🔄 82′ Gboho), Keïta, Soumah, Brüls, Vetokele, Dierckx (🔄 80′ Remmer)

Club NXT: Shinton, Aelterman (🔄 70′ Engels), Blomme, Baeten(🔄 79′ Ochieng), Badji, Van Der Brempt, Hautekiet, Fuakala, De Cuyper, Asoma, Sagna

Doelpunten: ⚽️ 1-0 Badji, ⚽️ 1-1 Soumah

Gele kaarten Westerlo: 🟨 60′ Biset, 🟨  75′ Berke, 🟨  83′ Ephestion, 🟨  87′ Vetokele

Gele kaarten Club NXT: 🟨 38′ Hautekiet, 🟨 61′ Baeten, 🟨 90′ Blomme

Rode kaarten Westerlo: 🟥 75′ Biset (2e maal geel)

________________________________________________________________________

Verslag geschreven door: Ruben Van Elst
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA