Een wedstrijd uit het boekje

Vanavond stond de laatste inhaalwedstrijd voor KVC Westerlo en de gehele 1B Pro League op het programma. Na vanavond zijn daarmee alle wedstrijden ingehaald en krijgen we een duidelijker beeld op het klassement. Deinze kwam met vertrouwen naar ’t Kuipje na hun winst tegen Seraing terwijl Westerlo net een twijfelende prestatie tegen Club NXT in de benen heeft.

De wedstrijd dan… Na 6 minuten noteren we een eerste grote mogelijkheid voor KVC Westerlo. Lukas Van Eenoo met een heerlijke steekbal op een diep spurtende Tuur Dierckx. Tuur trapt het leer op doelman Dutoit die in hoekschop devieert. Kurt Abrahams zet zich achter de bal bij afwezigheid van Christian Brüls. De Westelse spelmaker testte licht positief op het coronavirus en moest daardoor in quarantaine. Abrahams kiest voor een inswinger en bereikt Vetokele, die laatste kopt de bal net naast doel!

Op het kwartier versiert Deinze een vrije trap op de rand van het zestienmeter gebied van onze kemphanen. Challouk zet zich achter de bal en plaatst hem recht in de muur. Dit kon een eerste grote mogelijkheid worden voor Deinze.

Westel heeft op dit moment het betere van het spel in handen en toont meer inzet en wil dan Deinze op dit moment. Antunes mag opdrijven en benut de ruimte tussen de lijnen waar Vetokele de bal vrij mag aannemen. Het signaal voor Kouya Mabea om de diepte in te duiken. Vetokele stuurt Mabea diep en die laatste levert een scherpe voorzet af richting Atabey Çiçek. Hoekschop voor onze kemphanen! Ditmaal is het kapitein Lukas Van Eenoo die zich achter de bal zet. Ook Van Eenoo kiest voor een inswinger en maakt zowaar een olympisch doelpunt. Het tweede al dit seizoen! De West-Vlaming scoort daarmee opnieuw een beauty en solliciteert stilaan naar het doelpunt van de maand.

Na de voorsprong lijkt Westerlo in zijn ritme te zitten en worden er bij momenten swingende combinaties op de mat gebracht. Dierckx en Abrahams zijn alom tegenwoordig in deze eerste helft en wegen voortdurend op de defensie van de tigers uit Deinze.

Iets na het halfuur komt Westerlo er opnieuw gevaarlijk uit. We hadden al even geen kansen meer genoteerd maar plots kunnen Abrahams en Çiçek de bal deviëren tot bij Abrahams. Abrahams levert een prima voorzet af richting Çiçek. De Turkse spits gaat onder de bal door maar achter hem mag Vetokele de bal controleren en binnen duwen! Een comfortabele en meer dan verdiende 2-0 voorsprong tot gevolg!

De Westelse defensie staat als een huis vandaag en zo gaan we rusten met een comfortabele 2-0 tussenstand. Het is zaak van niet stil te vallen en ook na rust deze prestatie door te zetten tot het eind.

Westerlo keert met dezelfde mentaliteit uit de kleedkamer en belet Deinze het voetballen. Zelf heeft het de nodige kleine kansen maar vergeet het deze te benutten. Op het uur weer dreiging van Westerlo. Abrahams steekt de bal diep op Çiçek die vanuit een enorm scherpe hoek de bal toch nog voor Dutoit weet te trappen. Westerlo kent geen enkel moment van zwakte op dit moment en staat verdiend 3-0 voor.

Westerlo toont zich heer en meester in deze wedstrijd. Het heeft defensieve stabiliteit en legt voortdurend snelle en korte combinaties op de mat. Deinze komt er pas een eerste keer goed uit in minuut 70. De bal wordt voor doel gegeven vanop de rechterflank waar Dansoko vrij mag inkoppen. Geen gevaar voor goalie Berke die de bal klemvast uit de linkerhoek haalt.

In het slot krijgt Tuur Dierckx nog een applauswissel. De winger heeft een uitstekende wedstrijd achter de rug en is in een goede vorm de laatste tijd. Westerlo weet in deze tweede helft de controle te behouden en weinig tot geen kansen weggegeven. Het ging na de 3-0 niet meer op zoek naar de 4-0 maar luisterde naar de woorden van coach Peeters en behield de controle.

Technische info:

KVC Westerlo: Berke, Lloci, Antunes, Van Eenoo © , Abrahams (🔄 82′ Janssens), Çiçek (🔄 75′ Gboho), Mabea, Keïta, Soumah, Vetokele, Dierckx (🔄 88′ Remmer)

KMSK Deinze: Dutoit, Staelens, Mertens © (🔄  71′ Le Postollec), Lecomte, Challouk (🔄 46′ De Belder), Dansoko, De Looze, Vansteenkiste, Schils, De Schutter, De Witte (🔄 57′ Blondelle)

Doelpunten: ⚽️ 1-0 Lukas Van Eenoo, ⚽️ 2-0 Igor Vetokele, ⚽️ 3-0 Atabey Çiçek

Gele kaarten Westerlo: 🟨 14′ Soumah

Gele kaarten KMSK Deinze: 🟨 70′ Staelens, 🟨 73′ Vansteenkiste

Rode kaarten Westerlo: 🟥 GEEN

Rode kaarten KMSK Deinze: 🟥 GEEN

________________________________________________________________________

Verslag geschreven door: Ruben Van Elst
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA