Een versnelling hoger

Er zat meer in afgelopen vrijdag. Dat is het gevoel dat vrijdagavond overheerste toen onze kemphanen het veld afkwamen na een 1-3 verliesbeurt in het Edmond Machtensstadion. Onze club zit in de hoek waar de klappen vallen. De enige manier om daar uit te raken is een goed resultaat haalde onze coach aan. Dat resultaat hopen onze kemphanen vandaag te boeken in ’t Kuipje. Benieuwd of het vuurwerk vanavond echt ontploft of het alweer een losse flodder wordt. Voor de wedstrijd hadden onze supporters ook een boodschap in gesproken om alle spelers extra moed in te spreken. Het toont dat het een verhaal van #enallemaalsamen is en onze supporters ook in minder goede dagen zich achter de ploeg scharen ondanks ze momenteel niet aanwezig mogen zijn in het stadion.

Op naar de wedstrijd… Westerlo begint het vinnigst aan de partij en voert het tempo aan. De eerste mogelijkheid is ook meteen voor onze kemphanen. Een vrije trap kortbij de zestien wordt een werkje voor Christian Brüls. Een goed geplaatst schot maar zijn bal gaat net over het doel van goalie Sadin.

Een tweede mogelijkheid komt er via diezelfde Brüls. Hij dribbelt knap 2 RWDM-spelers en probeert de bal overhoeks in doel te plaatsen. Waar Lukas Van Eenoo er met een gelijkaardig schot vrijdag 0-1 van maakte gaat de knal van Brüls opnieuw nipt over het doel van Sadin. Westerlo toont goede intenties in het openingskwartier.

Het is wachten tot minuut 25 wanneer RWDM zijn neus aan het venster steekt. Vrije trap vanop de linkerkant en Rommens kan vrij inkoppen. Berke pakt de bal klemvast. Dit geeft vertrouwen voor de Westelse goalie.

Meteen aan de overkant is het doelpunt! Onze kemphanen krijgen een hoekschop en Christian Brüls trapt de bal rechtstreeks binnen! Driemaal is scheepsrecht zoals ze zeggen? Westel lijkt trouwens een patent te hebben op Olympische doelpunten want ook vorig seizoen werd zo gescoord in de wedstrijd tegen RE Virton. Westel komt zo verdient 1-0 voor! De vierde official geeft aan dat Vetokele de bal nog geraakt zou hebben dus komt het doelpunt op naam van de Westelse spits.

Op het halfuur een snelle counter voor Westerlo. Tuur Dierckx versnelt met bal aan de voet en krijgt steun van Abrahams en Çiçek. Dierckx verlegt de bal naar Çiçek die een één-tweetje opzet met Abrahams en daarna zijn schot over doel ziet vliegen. Westerlo voetbalt op dit moment een tand hoger dan RWDM maar vergeet op dit moment zijn kansen af te maken.

Net voor rust opnieuw dreiging vanuit  het Westel-kamp. Vetokele versnel met de bal en haalt de achterlijn. Hij legt de bal laag voor doel en ziet Kurt Abrahams moederziel alleen staan. Ook zijn schot belandt naast het doel van Sadin.

Rusten geblazen met een 1-0 voorpsrong. Westerlo legde enkele knappe aanvallen volgens het boekje op de mat, Had veel de bal maar kon zijn kansen nog onvoldoende omzetten in doelpunten. Iets meer efficiëntie in de 2e helft en dan moeten onze kemphanen in staat zijn om de buit binnen te halen vanavond. Spelmaker van dienst is opnieuw Christian Brüls. Hij legt de bal waar hij wil, dribbelt de ganse RWDM-defensie op een hoopje en is voortdurend aanwezig. De Westelse “Tintin” verkeert in bloedvorm en dat etaleert hij maximaal.

RWDM probeert greep te krijgen op de partij bij de start van de 2e helft. Dreiging komt er vooralsnog niet maar Westerlo geeft RWDM wel de bal en plooit massaal terug rond de eigen zestien. De vinnigheid van de eerste helft lijkt op dit moment wat verdwenen. RWDM-coach Laurent Demol kiest voor meer dreiging en brengt diepe spits Senakuku in de partij. RWDM eist op dit moment de bal op in het openingskwartier van de 2e helft. Doelkansen zijn er nog niet van gekomen maar Westel speelt met momenten wel met vuur door RWDM zoveel vrijheid te gunnen.

Westerlo leek van het toneel verdwenen te zijn in de 2e helft. Tot Lukas Van Eeno aan de bal komt net buiten de zestien. Ruyssen werkt de bal slecht weg waardoor Lukas Van Eenoo vrij mag aanleggen. Net zoals vorige vrijdag volgt een knap afstandsschot waarmee hij onze kemphanen op een verdiende 2-0 voorsprong brengt! Waar het de laatste weken allemaal tegen zat voor ons Westel zit vanavond alles mee en heeft RWDM weinig recht van spreken op dit moment.

In minuut 75 toch opletten. Invaller Yagan brengt de bal scherp voor en de Westelse verdediging kan de bal maar net wegwerken voor de neus van Senakuku.

In de toegevoegde tijd maakt Brüls er met een afstandsschot zelfs nog 3-0 van. Westel voetbalt vanavond alle frustraties van zich af en toont dat het meer in zijn mars heeft dan het de afgelopen weken liet zien.

RWDM probeerde maar was onmachtig vanavond tegen een uitgekookt Westerlo. Onze kemphanen waren scherper vanavond en winnen verdiend met 3-0. Er was een goed resultaat nodig om de trein opnieuw op de rails te krijgen. Dit resultaat behalen onze kemphanen vanavond met grote onderscheiding. Hopelijk trekt Westel de lijn nu door komend weekend op Daknam waar het voor het eerst dit seizoen Club NXT partij zal geven. Deze eerste thuiszege smaakt alvast naar meer!

Technische info:

KVC Westerlo: Berke, Biset, Perdichizzi, Van Eenoo, Abrahams (🔄 86′ Antunes), Çiçek (🔄 59′ Gboho), Keïta, Soumah, Brüls, Vetokele, Dierckx (🔄 79′ Remmer)

RWDM: Sadin, Dante (🔄 56′ Senakuku), Le Joncour, Nzuzi (🔄 70′ Duquevy), Nangis, Claes (🔄 74′ Yagan), Ruyssen, Mpati, Libert, Terki, Rommens

Doelpunten: ⚽️ 1-0 Vetokele, ⚽️ 2-0 Van Eenoo, ⚽️ 3-0 Brüls

Gele kaarten Westerlo: 🟨 74′ Soumah

Gele kaarten RWDM: 🟨 30′ Dante, 🟨, 48′ Nangis, 🟨 71′ Libert, 🟨 81′ Ruyssen

Verslag geschreven door: Ruben Van Elst
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA