Één van de beste wedstrijden die we hier al kwamen spelen

In het legendarische Dudenpark was vooraf de spanning te snijden in het duel tussen de 2 titelfavorieten van dit seizoen. Union SG maakte die rol tot dusver met glans waar, onze kemphanen kenden eerder een hobbelig parcours tot nu toe maar kijken weer naar boven na 3 opeenvolgende overwinningen. De laatste wedstrijd van 2020 werd de test voor Westel. Het werd “één van de beste wedstrijden die we hier al kwamen spelen” haalde coach Bob Peeters achteraf voor de camera aan. Toch bleken de Unionisten een maatje te groot en zijn ze de gedoodverfde titelfavoriet dit seizoen met nu al meer dan 11 punten voorsprong op onze kemphanen.

In de beginfase voetbalde Westerlo aardig mee in een wedstrijdbegin met veel spanning en inzet maar weinig echte doelkansen. Na 10 minuten mocht Tuur Dierckx een eerste maal naar binnen snijden. Zijn schot was echter niet gevaarlijk voor doelman Moris. Aan de overzijde trapte Jordanov op het kwartier de bal in het zijnet.

Na 23 minuten volgde een eerste foutieve beslissing van de scheidsrechter. Undav kopte een voorzet voorbij Berke maar de grensrechter had buitenspel gesignaleerd. Achteraf op de beelden zagen we dat het doelpunt onterecht werd afgekeurd en Undav wel degelijk on-side stond. Luttele minuten later mag Tuur Dierckx opnieuw naar binnen snijden met de bal aan de voet, dit keer is het schot beter en kan Moris de bal niet klemmen. Atabey Çiçek is er razendsnel bij om de 0-1 op het scorebord te zetten.

Lang konden onze kemphanen niet genieten van deze voorsprong. Op het halfuur wordt de bal slecht weggewerkt door Antunes. Cochrane kan de bal oppikken en speelt “de killer pass” naar Undav die goed in de ruimte duikt tussen Biset en Antunes om vervolgens de bal overhoeks binnen te knallen. Enorme vreugde bij de bank van Union en opnieuw alles te herdoen in deze partij.

Begin tweede helft kregen we een tweede foutieve beslissing van scheidsrechter Debeuckelaere en zijn team. Opnieuw kan Undav scoren uit een voorzet vanaf de zijkant en opnieuw zien we bij de grensrechter de vlag omhoog gaan. Wederom onterecht blijkt uit de herhaling. Westerlo komt goed weg. Na kansen voor Van Eenoo en cochrane krijgt Union 10 minuten voor tijd een penalty na een fout van Biset op Lapoussin. 3 maal is scheepsrecht zal ref Debeuckelaere gedacht hebben want ook deze beslissing bleek uit de herhalingen niet correct. Compensatie omwille van de 2 onterecht afgekeurde doelpunten lijkt. De penaltyfase kwam er in eerste instantie door slecht wegwerken van onze kemphanen. Undav zette zich achter de bal en maakte dan toch zijn 2de van de avond.

Westel trekt de winterstop in met 2 punten achterstand op RFC Seraing. Even de batterijen opladen en dan volop de strijd aangaan voor de tweede plek, het hoogst haalbare voor dit seizoen. Die tweede plek geeft nog kans op promotie na een barrage wedstrijd tegen de nummer 17 uit 1A. Het eerste competitieduel na de winterbreak staat gepland op 24 januari tegen.. RFC Seraing.

Technische info:

KVC Westerlo: Berke, Biset ©, Antunes, Van Eenoo, Abrahams (🔄 74‘ Vetokele), Cicek (🔄 87‘ Ghandri), Remmer, Ndong, Brüls, Paulet, Dierckx (🔄 82‘ Alici)

Union SG: Moris, Fixelles, Vanzeir (🔄 70‘ Vanzeir), Burgess, Teuma ©, Lynen (🔄 62‘ Lapoussin), Jordanov, Cochrane, Van Der Heyden, Nielsen, Undav (🔄 88‘ Mehlem)

Scheidsrechters: Kevin Debeuckelaere, Brecht Devriese, Mathias Massa, Maarten Toeback

Doelpunten: ⚽️ 25′ Çiçek 0-1, ⚽️ 31′ Undav 1-1, ⚽️ 76′ Undav 2-1 (P)

Gele kaarten Westerlo: 🟨 72′ Biset,  🟨 90′ Van Eenoo

Gele kaarten Union SG: 🟨 46′ Van der Heyden, 🟨 82‘ Jordanov,  🟨 90′ Cochrane

Rode kaarten Westerlo: 🟥 GEEN

Rode kaarten Union SG: 🟥 GEEN

________________________________________________________________________

Verslag geschreven door: Ruben Van Elst
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA