Een maatje te klein

Na een hoopgevende 2de helft vorig weekend op KMSK Deinze was de opdracht vanavond simpel. Dat niveau evenaren en proberen tonen vanaf minuut 1 in de wedstrijd. De vorige confrontatie in het Dudenpark eindigde op een scoreloos gelijkspel. Vallen er wel doelpunten in ’t Kuipje vanavond?

Van een droomstart gesproken! Westerlo krijgt een snelle vrije trap die via een lange bal bij Tuur Dierckx belandt. Hij schakelt zijn mannetje uit en zet de bal scherp voor. Een goed gepositioneerde Atabey kopt de bal voorbij doelman Moris.

Die vreugde was echter van korte duur. In minuten 9 en 11 krijgt de Union voorlijn teveel ruimte van onze kemphanen waar ze gretig van profiteren. Na dik 10 minuten voetballen zijn onze kemphanen zo op achtervolgen aangewezen. 1-2.

De druk van Union blijft aanhouden in de eerste 25 minuten en onze kemphanen komen voorlopig niet meer in het spelletje voor. Coach Peeters stuurt hevig bij en probeert de motor weer aan het draaien te krijgen.

Net voor rust alweer een foutje achterin de defensie van onze kemphanen en Union straft genadeloos af. Casper Nielsen duikt in de rug van Simon Paulet om de 1-3 binnen te tikken. Union blijft het gaspedaal induwen en maakt er op minuut 45 zelfs 1-4 van! Er wacht onze kemphanen een heuse taak in de 2de helft willen ze dit nog recht trekken.

Net na rust meteen een wissel bij onze kemphanen. Kapitein Van Eenoo blijft in de kleedkamer en Kader Keita moet voor meer strijd op het middenveld gaan zorgen om de wedstrijd in handen te krijgen.

Westel probeert grip te krijgen op de partij maar vindt op dit moment niet de schwung van vorig weekend tegen Deinze. Union troeft onze kemphanen op dit moment op alle facetten af. De eerste nederlaag van het seizoen lijkt nabij.

Ook de invalbeurten van Lloci en Abrahams deden vanavond het tij niet keren. Onze kemphanen waren vanavond een maatje te klein tegen een uitgekookt en fris Union SG. Werk aan de winkel richting de dubbele confrontatie vrijdag en maandag tegen die andere Brusselse club RWDM.

In de persbabbel achteraf haalde coach Bob Peeters aan dat we het eerste halfuur overklast werden. Het niveau van Union is op dit moment beter dan dat van onze club. We staan met de voeten op de grond na vandaag. 2e helft hadden we iets meer balans op het middenveld maar we zijn als elftal op dit moment gewoon niet sterk genoeg om Union het vuur aan de schenen te leggen. Het niveau dat Union op dit moment haalt is het niveau dat ook wij willen halen. Het is zaak van de spelers nu scherp te krijgen voor de dubbele confrontatie tegen RWDM komende week.

Wedstrijdinfo:

KVC Westerlo: Özer, Perdichizzi, Van Eenoo (Keita 45′), Çiçek, Remmer, Mabea (Lloci 65′), Soumah, Brüls, Vetokele, Paulet, Dierckx (Abrahams 77′)
Union SG: Moris, Bager, Nielsen (Lynen 89′), Undav (Hamzaoui 80′), Fixelles, Vanzeir (Labeau 72′), Burgess, Teuma, Jordanov, Van Der Heyden, Lapoussin
Doelpunten: 1-0 (Çiçek 1′), 1-1 (Nielsen 8′), 1-2 (Vanzeir 10′), 1-3 (Nielsen 40′), 1-4 (Vanzeir 45′)
Gele kaarten Westerlo: Keita (52′), Dierckx (67′)
Gele kaarten Union: Van Der Heyden (32′), Jordanov (43′), Teuma (87′)

Verslag: Ruben Van Elst
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA