Een handvol internationals

Zoals we jullie vorige week al lieten weten, namen enkele van onze Kemphanen het vliegtuig om zich te vervoegen bij hun nationale elftal.

Lyle Foster kwam niet in actie met Zuid-Afrika, daar hij wat last had van de lies. Daarom besloot de Belgische bondscoach Hugo Broos om hem niet in de wedstrijdselectie op te nemen.

Nicolas Madsen werd geselecteerd voor de Deense U21, zij verloren in Kroatië met 2-1 en Nicolas zat 90 minuten op de bank.

Ook Dorgeles Nene verwarmde een hele wedstrijd zijn zitje. De Arenden van Mali speelden tegen Zambia een vriendschappelijke wedstrijd, die ze wonnen met 1-0, maar Nene kwam dus ook niet van de bank.

Ravil Tagir kreeg eerst een oproeping om met de U21 van Turkije aan te treden, maar hij mocht zich – door de blessure van kapitein Caglar Soyuncu in de wedstrijd tegen Luxemburg – aanmelden bij de grote jongens van Turkije die hun tweede wedstrijd in de C-poule van de Nations League moesten spelen tegen de Faroer. De Turken verloren die wedstrijd met 2-1 en Ravil bleef ook gedurende de ganse wedstrijd aan de bank gekluisterd.

De enige die niet een vliegtuig moest nemen was Maxim De Cuyper. Het was dan ook de enige van onze handvol internationals die wel speelminuten kreeg bij de U21 van België. In de eerste wedstrijd mocht na hij 45 minuten invallen in de verloren wedstrijd tegen Nederland (1-2). Enkele dagen later mocht hij starten in de wedstrijd tegen Frankrijk (2-2), en werd hij na 45 minuten gewisseld.

Onze Max kreeg oogstte lof na die eerste wedstrijd. Het was bondscoach Jacky Mathijssen die het volgende over hem zei: “Hij heeft het uitstekend gedaan”. “Drie jaar geleden had ik hem al een keer opgeroepen bij de U19, maar toen was zijn lichaam nog niet klaar voor het internationale niveau. Vandaag is hij doorgegroeid, al kan er nog wel een kilo of vijf bij. Zijn debuut was goed: hij durft meevoetballen, heeft een uitstekende passing vooruit en kiest zijn loopacties goed uit. Samen met Doku was onze linkerflank na de pauze gewoon top.”

RECENT NEWS

RANKING

Team Pnt
KRC Genk 46
Union 36
Antwerp 35
Club Brugge 33
KAA Gent 30
KVC Westerlo 26
Standard 25
OH Leuven 25
Cercle Brugge 25
STVV 23
Anderlecht 20
Charleroi 19
KV Mechelen 18
KV Oostende 17
KAS Eupen 16
Zulte Waregem 13
KV Kortrijk 12
RFC Seraing 11

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA