EEN GOED PROJECT

Naar aanleiding van zijn contractverlenging, nodigden we onze boomlange (2m08) en sympathieke doelman Kristof Van Hout uit voor een klein gesprek. Na zijn debuut als prof bij KV Kortrijk ging hij aan de slag bij Standard Luik, opnieuw KV Kortrijk, KRC Genk en het Indische Delhi Dynamos (tegenwoordig Odisha FC), om in het Kuipje neer te strijken in de zomer van 2015.

Welkom Kristof! We hebben vernomen dat je hebt bijgetekend. Hoelang blijf je nog aan onze club verbonden?

Dank je ! Ik heb voor 2 seizoenen bijgetekend en blijf dus tot 2022 bij Westerlo.

Sinds vorig seizoen ben je ook de trainer van onze beloften. Heeft dit meegespeeld in je beslissing om met 2 jaar te verlengen?

Nee, dat stond er eigenlijk los van . Ik had een goed gesprek met de trainers en de mensen van de club . Ik heb aangegeven dat ik graag verder wilde gaan als doelman, en de club is daarin gevolgd . Het feit dat ik ook aanblijf als coach van de academie is volgens mij een verderzetting van het project dat we vorig jaar gestart zijn en waar zowel ikzelf als de club een zeer positief gevoel aan overhouden . Dat ze me opnieuw de kans geven om de 2 te combineren en me laten door ontwikkelen als coach geeft aan dat het voor beide een goed project is .

Welke ambitie heb je in het trainersvak? Zien we binnen enkele jaren KVH als coach van een 1A-club?

Ik hoop in de eerste plaats KVH zo snel mogelijk te zien als doelman van onze club in 1A ! Ik start met nog meer ambitie aan het nieuwe seizoen ! Wat de toekomst brengt daar zal ik de kaarten eens voor moeten laten leggen , belangrijkste is dat ik me op alle vlakken kan ontplooien en dan zien we wel hoe de kaarten geschud worden .

In jouw debuutjaar als prof, bij KV Kortrijk, speelde je onmiddellijk Kampioen in de Tweede Klasse (2008). Daarna volgden nog 2x een Beker van België, met respectievelijk Standard (2011) en KRC Genk (2013). Toch niet slecht zouden we zeggen. Wat zou je hier nog willen aan toevoegen? Een titel met onze Kemphanen?

De titel daar moeten we voor gaan , we zijn weer een jaar verder, rijper, beter . We nemen nu ervaringen mee waar we op moeten kunnen bouwen . Prijzen zijn heel tastbaar maar bv. ook het behoud in mijn eerste jaar KVCW beschouw ik als een prijs . Je moet doelen stellen en die nastreven , elke dag iets beter worden om je doel te bereiken . Maar die titel moet er in de twee volgende jaren zeker nog bijkomen !

We kunnen er niet omheen: CORONA… Jullie hebben momenteel aangepaste trainingen, hoe ervaar jij dit?

Ja klopt , een vervelende situatie , maar dat telt voor iedereen , speciale omstandigheden vragen uitzonderlijke maatregelen . We proberen zo goed mogelijk een invulling te geven aan de trainingen maar het echte wedstrijdgevoel mag toch stilletjes aan weer terug komen , wedstrijd spelen met inzet , voor de supporters daar draait het om .

We zagen je zelfs trainen met een masker op, viel dit mee?

Bwa , dat was een testmodel van mijn sponsor MC David Europe . Leuke ervaring en het lukte, maar het voelde onnatuurlijk aan , maar als het moet dan moet het . Als dat de enige oplossing is om opnieuw te kunnen starten dan moet het maar . Alles voor onze gezondheid en voor die van de anderen !

Welke rol heb je binnen de spelersgroep?

Ballen pakken …

Laatste vraag: wat hebben Axel Witsel, de Senegalese verdediger Kalidou Koulibaly van SSC Napoli en de Italiaanse ex-ster Alessandro Del Piero met elkaar gemeen?

Dat dit stuk voor stuk naast geweldige voetballers ook nog eens fantastische mensen zijn . Witsel was mijn ploegmaat bij Standard, Koulibaly stond in het hart van de verdediging bij Genk en Del Piero was mijn ploegmaat in India. Het was een eer voor hen om met mij samen te spelen denk ik . (Kristof komt niet bij van het lachen)

Bedankt Kristof, en nog veel succes!

Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA