Het zoveelste gelijkspel om het seizoen af te sluiten

KVC Westerlo ontvangt Club NXT in de laatste speelronde van de 1B Pro League. In het Westelse team zijn twee wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van vorige week. Igor Vetokele is er niet bij vanwege een blessure, Kyan Vaesen neemt vandaag zijn plaats in. Hij scoorde in de vorige wedstrijd zijn eerste professionele doelpunt, vandaag is het zijn eerste basisplaats voor KVC Westerlo. Ook Pietro Perdichizzi komt de geschorste Noël Soumah vervangen.

Eerste helft

De wedstrijd komt op gang met hier en daar een kleine overtreding langs beide kanten. Club NXT komt in het begin van de wedstrijd enkele keren dichtbij het doel van onze kemphanen, maar Koen Van Langendonck en zijn verdediging staan steeds paraat. In de 19e minuut zorgt Lukas Van Eenoo met een voorzet naar de tweede paal voor de eerste goede doelkans voor Westerlo. Yameogo kopt maar de bal wordt afgestopt door een verdediger van Club NXT.

Wat later is het Léo Seydoux die een uitstekende kans krijgt, hij trapt overhoeks maar de bal gaat tegen de paal. Enkele minuten zorgt Kyan Vaesen voor gevaar aan de 16 meter van Club NXT. De jonge spits trapt in de 30e minuut op de doel en de bal vliegt met wat geluk de linker onderhoek in, 1-0 voor KVC Westerlo.

Tweede helft

Club NXT komt de kleedkamer uit met een aanvallende ingesteldheid. Meteen na de rust komt Maxim De Cuyper met een passeer beweging langs de linkerflank naar binnen, vervolgens trapt hij de bal in de rechter onderhoek. Westelo probeert Club NXT van antwoord te dienen via een diepe bal van Atabey Cicek naar Kyan Vaesen. Vaesen geeft de bal vervolgens voor richting de tweede paal waar Baris Alici net te laat is. Christophe Janssens raakt nog net aan de bal en doet een poging maar de bal gaat hoog over.

Vervolgens is het Baris Alici die in de 55e minuut op een gevaarlijke plaats in het zestienmetergebied komt. Hautekiet zorgt er echter met een goede tackle voor dat er niet getrapt kan worden. Vijf minuten later is het weer Alici die aan de rand van het zestienmeter gebied voor gevaar zorgt, dit keer met een voorzet. De bal gaat tegen de hand van Hautekiet waardoor de scheidsrechter een penalty voor Westerlo toekent. Het is Atabey Cicek die deze penalty gaat zetten maar hij trapt over het doel.

Coach Bob Peeters brengt in de 65e minuut vers bloed op het veld met Kouya Mabea en Tuur Dierckx. Zij vervangen respectievelijk Christophe Janssens en Léo Seydoux. Mabea zorgt voor enkele goede loopacties richting de achterlijn en een stevig afstandsschot, maar een echt goede kans is er niet. In de 73e minuut is het de beurt aan Ambroise Gboho, hij komt op het veld om Atabey Cicek te vervangen.

In de 84e minuut wordt de laatste wissel doorgevoerd. Matias Lloci vervangt Baris Alici. In de laatste minuten van de wedstrijd mag Lukas Van Eenoo nog tweemaal proberen om via een vrije trap voor gevaar te zorgen, de eerste vliegt tegen de muur, de tweede wordt weggewerkt door de defensie van Club NXT.

De wedstrijd eindigt met een 1-1 gelijkspel, het zoveelste van dit seizoen.

Technische info

Opstelling KVC Westerlo

Van Langendonck, Perdichizzi, Seigers, Yameogo, Janssens (Mabea 65′), Seydoux (Dierckx 65′), Van Enoo, Keïta, Alici (Lloci 84′), Vaesen, Cicek (Gboho 73′)

Opstelling Club NXT

Lammens, Hautekiet, Fuakala, De Roeve, Sandra, Perez, Audoor, Servais, Sabbe, De Cuyper, Van Den Keybus

Doelpunten

Vaesen (30′), De Cuyper (50′)

Gele kaarten KVC Westerlo

Kader Keïta (57′)

Guy Serge Yameogo (86′)

Gele kaarten Club NXT

Thomas Van Den Keybus (66′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA