Een blik in het archief: Sporting Charleroi

 

KVC Westerlo treft Sporting Charleroi in de volgende ronde van de Croky cup!
We mochten al reeds 18 keer op bezoek bij de zebra’s in het stade du pays de Charleroi. Zelfs nog in de tijd dat het de naam stade de Mambourg droeg voor EURO 2000.

De laatste confrontaties dateren van respectievelijk 2019, 2017 en 2015. In deze 3 wedstrijden haalden onze kemphanen amper 1 schamel puntje. uitgezonderd de wedstrijd in 2019 voor play-off 2 waren dat dan ook de jaren dat het moeilijk ging en de degradatie ons stond op te wachten in seizoen 2016-2017.

Gaan we nog iets dieper terug in de tijd naar de jaren 2014, 2010, 2009, 2008 werd geen enkele keer verloren op bezoek bij Charleroi! Met 2 nipte overwinningen en 2 gelijke spelen bracht de verplaatsing naar Charleroi altijd spanning en spektakel met zich mee. Denk aan spelers als Dirar, Ruiz, Yakovenko, Paulo Henrique en ook huidig speler Christian Brüls die toen het mooie weer maakten voor KVC Westerlo.

Als we onze blik naar het heden richten mag het duidelijk zijn dat de ambitie binnen de hele KVC Westerlo familie groot is om terug een plek op te eisen in de hoogste regionen van ons Belgisch voetbal. Ook Charleroi is de laatste jaren aan een opmars bezig en mag zich zelfs op dit moment van schrijven de fiere leider noemen van 1A.

Wedstrijddag en uur zijn nog niet bekend maar wij kijken nu al uit naar deze confrontatie!

Geschreven door: Ruben Van Elst
Opzoekwerk weetjes en statistieken: Peter Boons
Foto’s door: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA