Doelpuntrijke derby

Vandaag stond de derby tegen Lierse Kempenzonen op het programma. Coach Jonas De Roeck voerde ten opzichte van vorige week één wijziging door in de startende elf. Noël Soumah start op de bank waardoor Rubin Seigers terug centraal vanachter speelt. Thomas Van den Keybus start voor de eerste keer in de basis.

Opstelling KVC Westerlo: David Jensen, Edisson Jordanov, Pietro Perdichizzi, Rubin Seigers, Kouya Mabea , Lukas Van Eenoo, Thomas Van den Keybus, Jan Bernat (71′ Lyle Foster), Maxim De Cuyper, Tuur Dierckx, Kyan Vaesen (71′ Igor Vetokele)

Opstelling Lierse Kempenzonen: Jarno De Smet, Pieter De Schrijver, Kenneht Schuermans, Brent Laes, Thibaut Van Acker, Stallone Limbombe, Alexander Maes, Scott Bitsindou, Jordy Gillekens, Hakim Abdallah, Yvan Yagan

Eerste helft

Westerlo krijgt al vroeg in de eerste helft de eerste goede kans van de wedstrijd. De bal wordt scherp voorgegeven richting tweede paal, maar spits Kyan Vaesen kon net niet bij de bal. In de 23e minuut is er opnieuw een uitstekende kans om de score te openen. Maxim De Cuyper levert de bal af bij Bernat, maar weer gaat de bal er niet in.

In minuut 28 is het Lierse Kempenzonen dat weet te scoren. Via Yvan Yagan krijgen ze hun eerste echte kans van de wedstrijd, deze bal belandt ook meteen tegen de netten. Hierdoor slikken onze Kemphanen ook hun eerste tegendoelpunt van het seizoen. Enkele minuten later belandt de bal in het zestienmetergebied tegen de arm van een Lierse verdediger. De scheidsrechter besluit geen penalty te geven.

Onze Kemphanen gaan de rust in met een 0-1 achterstand, ondanks dat ze toch de betere ploeg waren.

Tweede helft

De tweede helft is nog maar net begonnen wanneer de scheidsrechter een penalty geeft voor Westerlo. Tuur Dierckx zet zich achter de bal en trapt hem koelbloedig binnen, 1-1. Enkele minuten later is het opnieuw prijs voor onze Kemphanen. Tuur Dierckx geeft de bal goed voor waarna Kyan Vaesen hem in het doel werkt, 2-1.

Westerlo is duidelijk heel goed uit de kleedkamer gekomen. In de 61e minuut komt Jan Bernat goed voor doel. Hij legt de bal rustig binnen in de rechteronderhoek.

In de 73e minuut kopt oude bekende Kenneth Schuermans Lierse opnieuw in de wedstrijd via een corner, 3-2. Bij deze stand blijft het echter. Westerlo wint verdient met 3-2.

Doelpunten

⚽ Yvan Yagan (28′)

⚽ Tuur Dierckx (49′)

⚽ Kyan Vaesen (53′)

⚽ Jan Bernat (61′)

Kaarten Westerlo

🟨 Tuur Dierckx

Kaarten Lierse Kempenzonen

🟨 Stallone Limbombe

🟨 Alexander Maes

🟨 Jordi Liongala

🟨 Brent Laes

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA