DOELPUNTENKERMIS

Het werd een echte CUP-U21 –match tussen Westerlo en Zulte Waregem. Het was een wedstrijd waarin Westerlo steeds op achtervolgen aangewezen was en gekruid werd met 8 doelpunten. Spijtig genoeg ontbrak er een winnaar. Het werd 4 – 4. Jammerlijk, want door dit gelijkspel zijn de Kemphanen uitgeschakeld voor de volgende ronde in deze bekercompetitie.

Zulte Waregem (tweede in de rangschikking van 1A) toonde meteen haar kwaliteiten. Met snelle en vlotte combinaties voerden ze onmiddellijk druk op de Westerlo defensie. Vrij snel kwamen ze tot scoren. Een afgeweken vrije trap verdween via de paal rechtstreeks in doel. 0 – 1 (5’) Westerlo reageerde via een kopbal van Kyan Vaesen, op voorzet van Ferhat Kaya, gered door de doelman. Yannis Henderix miste op een haar na een voorzet van Recep Gül om de bal in doel te duwen. (29’)
Even later zag hij ook nog zijn afstandsschot tegen de deklat terecht komen.(39’). Ruststand 0 – 1. In de tweede speelhelft werd het een echte cupmatch. Het begon met een prima save van doelman Pieter Caubergh op een schermutseling voor doel. (53’) Westerlo counterde via Recep Gül die Kyan Vaesen op weg zette naar doel. Kyan speelde mooi opzij naar Maxim Versteeven die de 1 – 1 binnen knalde. (53’) Op een haar na miste Maxim zijn tweede doelpunt toen hij jagend de keeper van Z.W. in moeilijkheden bracht en deze de bal uiteindelijk nog net in corner kon deviëren. (57’) Het was opnieuw Zulte Waregem dat op een stilstaande fase, tot scoren kwam. Een vrije trap kon te gemakkelijk in doel gekopt worden. 1 – 2 (58’) Westerlo liet de moed niet zakken en kwam vrij snel, via een verrassende uithaal van Recep Gül, opnieuw op gelijke hoogte. 2 – 2 (63’) De vreugde was van korte duur. Zulte Waregem, technisch de best voetballende ploeg bleef de druk aanhouden. Dit resulteerde nog in twee doelpunten, ééntje na een snelle counter 2 – 3 (64’) en even later na te laks verdedigen bij Westerlo 2 – 4 (69’) De Kemphanen gaven zich niet gewonnen. Een hardwerkende Beau Schodts speelde zich in de kijker op het middenveld. Op vrije trap van Adil El Attabi kon Kel Ofori Aidu met een kopbaldoelpunt Westerlo opnieuw in de wedstrijd brengen. 3 – 4 (71’) Op corner van Recep stond Kel opnieuw op de juiste plaats om zijn tweede van de avond te scoren. 4 – 4. (74’) De spanning was te snijden. Zulte Waregem begon te twijfelen en speelde op zekerheid. Westerlo wilde zo graag de kwalificatie voor de volgende ronde afdwingen, duwde door maar zag een laatste kopbal van Kel, op corner van Recep, nipt naast het doel buitengaan. (89’) Geen van beide teams slaagden er nog in om in de extra speelminuten tot scoren te komen. Proficiat aan het ganse team voor de tomeloze inzet en het behaalde gelijkspel.

Ploegopstelling :

Pieter Caubergh, Ferhat Kaya, (45’ Maxim Versteeven), Natan Bonjean (gele kaart ), Kel Ofori Aidu, Jannik Van Roosbroeck (75’ Gille De Bruyne), Beau Schodts, Hermann Youth, Yannis Henderix (87’ Lorenzo Noviello), Kyan Vaesen (75’ Nurettin Demir),Recep Gül, Adil El Attabi, Maxime Van Dessel (NG), Zion Buekers (NG), Noah Pelic (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 21/10 : Virton – KVC Westerlo : 20.00 Adres : Stade Ivan Georges – Terr.1 – Faubourg D’Arival 63 – 6760 Virton : Tel : 063/578237

Rik Wauters

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA