Doelpuntenfestival in ’t Kuipje

Voor aanvang van de wedstrijd tegen Deinze voelde je de spanning hangen in ’t Kuipje. Na de uitschuiver vorige week in het Edmond Machtensstadion was de taak vandaag duidelijk. Er moest gewonnen worden. Concurrent RFC Seraing wist eerder op de dag ook nog eens Lierse Kempenzonen opzij te zetten waardoor de kloof even 4 punten werd. KVC Westerlo wist wat het moest doen en volbracht de taak met glans door KMSK Deinze de bus op te sturen met een 4-0 pandoering. Coach David Gevaert tekende achteraf zelfs niet present op de persconferentie.

Over de eerste helft… KVC Westerlo stootte goed uit de startblokken en greep meteen de bovenhand in de partij. Na amper 15 minuten spelen was het al raak voor onze kemphanen. Van Eenoo kreeg een massa ruimte op de linkerflank. Ruimte die je de West-Vlaming niet moet geven. Van Eenoo sneed naar binnen en bediende perfect Vetokele die de bal enig mooi in de verste hoek wist te deviëren. 1-0!

Wie de wedstrijden van Westerlo op de voet volgt weet dat de troepen van Bob Peeters de laatste weken na een voorsprong vergaten te voetballen en massaal achteruit kropen. Westel coach Bob Peeters haalde achteraf op de persconferentie aan dat hij en zijn technische staff dit de afgelopen weken hebben aangetoond met beelden aan de groep. En of ze het begrepen hadden! Amper een minuut na de 1-0 kreeg Cicek een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen maar zijn schot raakte de dwarsligger. Op het halfuur mocht Kader Keïta de omschakeling inzetten voor Westerlo. De Fransman dribbelde het ganse veld over om op het juiste moment Cicek te bedienen. De Turkse goalgetter stootte op een sterke Vandenberghe. De bal kwam in de scrimmage terecht voor de voeten van Keïta die na een loepzuivere aanname vol uithaalde en de bal onhoudbaar in de rechterhoek trapte. 2-0! Net voor rust kopte Cicek de bal opnieuw tegen de lat na een hoekschop van Van Eenoo.

Na de koffiepauze is de eerste kans zowaar voor Deinze. Challouk mocht de rechterflank afdweilen en schilderde de bal op het hoofd van Mertens. De spits kopte de bal snoeihard tegen de rechterpaal. Hier kwam Westerlo even met de schrik vrij. Opnieuw naar de overkant. Alici sneed naar binnen en dropte de bal in de box. Vetokele kon goed koppen maar stoot op Vandenberghe. De doelman van Deinze kreeg de bal niet weggewerkt waardoor Atabey Cicek op de juiste plaats stond om de 3-0 op het bord te zetten. Na 2 keer de lat op zijn weg te hebben gevonden is het eindelijk raak voor Cicek. 3-0!

De veer was volledig gebroken bij Deinze en Westerlo voetbalde de wedstrijd knap uit. In de laatste minuten van de wedstrijd stak Christoffer Remmer de bal nog eens diep naar Cicek. De Turkse spits had er nog zin in en kapte naar binnen om vervolgens de bal enig mooi in de verste bovenhoek weg te leggen. Onhoudbaar voor doelman Vandenbergh. 4-0!

Westerlo speelde een sterke partij en moet deze lijn nu doortrekken in het tweeluik tegen Club NXT en rechtstreekse concurrent RFC Seraing. Zoals onze coach het enig mooi zei op de persconferentie: “één zwaluw maakt de lente niet”. Komop kemphanen! En allemaal samen!

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA