DOELPUNTENFESTIJN

Op Schiervelde werd er gescoord aan de lopende band. Liefst acht doelpunten konden er genoteerd worden, waarbij de ene al mooier was dan de andere. Na een geruststellende 0-3 voorsprong, doelpunten van uitblinker Abrahams (2x) en Igor Vetokele, kwamen de West-Vlamingen nog wel terug tot 2-3, maar in de tweede helft was twee minuten doordrukken evengoed voor nog twee extra Westelse doelpunten. Het tegendoelpunt in de slotseconden was er één voor de statistieken.

Bob Peeters moest knopen doorhakken. Na de gewonnen wedstrijd in Union, met enkele andere gezichten in de basis, mochten Kader Keïta en Stephen Buyl blijven staan en verdwenen Koen, Souley en Christophe Janssens uit het startende elftal.
Na 19 minuten spelen stond het al 0-2. Beide treffers kwamen op naam van Kurt Abrahams. Beide waren ook van knappe voorbereidende makelij. Bij het eerste doelpunt infiltreerde Bryan Van Den Bogaert voorbij 3 tegenstrevers. De bal kwam bij Vetokele terecht, die zijn lichaam goed gebruikte en de bal doorgaf naar Stephen Buyl. Die gaf de bal voor het doel, waar Kurt Abrahams in één tijd de bal op zijn slof nam en via de voet van Zolotic in doel verdween (0-1). Enkele minuten stond Kurt opnieuw aan het kanon. Bij slecht ontzetten in de Roeselaarse verdediging kwam Abrahams in balbezit. Hij bediende de onvermoeibare Gilles Dewaele op zijn rechterflank en diens voorzet werd opnieuw in één tijd door Kurt in het doel verwerkt (0-2).
Het antwoord van Roeselare volgde direct. Na een hoekschop kon Siemen Voet van kortbij Berke Özer bedreigen, maar met een prachtige reflex hield onze jonge doelman de bal uit zijn doel. Berke lag ook aan de aanleiding voor ons derde doelpunt. Na een lange uittrap hield Vetokele opnieuw zijn verdediger goed af, hij gaf de bal naar de goed mee gevolgde Abrahams, die op zijn beurt de bal teruggaf naar Igor en de bordjes stonden op (0-3). Net voor de rust kon ex-Kemphaan Jens Naessens de (1-3) scoren.
Na de rust volgde al onmiddellijk de aansluitingstreffer (2-3). De Braziliaan Renan was de auteur van dit doelpunt. Toen de thuisploeg er terug volop in geloofde sloegen onze Kemphanen ongenadig toe. Op twee minuten tijd kwamen er evenveel doelpunten bij. Eerst was het Stephen Buyl die een voorzet van Gilles Dewaele naast Biebauw kon trappen (2-4) en even later zorgde Christian Brüls voor de (2-5) met een schot van buiten de zestien. Invaller Tulio zorgde uiteindelijk in de slotminuut voor de (3-5).

KVC Westerlo: Özer, Dewaele, Biset, Soumah, Van Den Bogaert, Keita, Van Eenoo, Brüls, Abrahams (81′ Remmer), Buyl (88′ De Schryver), Vetokele (85′ Petrov)

KSV Roeselare: Biebauw, Holmes, Zolotic, Voet, Vanbelle, Nouri (71′ Camargo), Rommens, Renan, Godwin (87′ Tulio), Bassani (71′ Casagolda), Naessens

Doelpunten: 13′ Abrahams (0-1), 19′ Abrahams (0-2), 39′ Vetokele (0-3), 43′ Naessens (1-3), 58′ Renan (2-3), 66′ Buyl (2-4), 68′ Brüls (2-5), 89′ Tulio (3-5)

Gele kaarten: Zolotic, Van Langendonck, Van Den Bogaert

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA