DEUGDDOENDE OVERWINNING!

Vanmiddag trokken onze kemphanen naar het King Power at Den Dreef stadion om gastheer OH Leuven het vuur aan de schenen te leggen. Dat het een wedstrijd op het scherpst van de snee werd stond in de sterren geschreven. Winnaar van het duel kon zijn duit in het zakje doen en zich mengen in de titeldebatten bovenaan het klassement.

De wedstrijd begon met een enorm scherp OHL. Westerlo had het moeilijk in het openingskwartier en kwam er amper uit. Later kregen we te horen van Coach Bob Peeters dat het de bedoeling was laag in te zakken en OHL de bal te gunnen al waren onze kemphanen niet meteen goed wakker en vrij slordig in hun spel. OHL daarentegen geloofde vol in zijn kansen en met een enthousiaste thuisaanhang trok het ten strijde. Westerlo trachtte stand te houden maar OHL drong het meest aan om de openingsgoal te maken.

In minuut 12 plots opschudding toen doelman Berke özer OHL-spits Aguemon tegen de grond werkte. Een terechte strafschop was het gevolg. Iedereen in het stadion hield zijn adem in maar Berke koos de goede hoek! Met een geweldige redding haalde hij de bal van Henry uit de rechterbenedenhoek.

Westerlo kwam met de schrik vrij en het leek wel alsof de penalty de wake-up call was die onze kemphanen nodig hadden. Westerlo groeide meer in de wedstrijd en zette zijn voet vaak naast OHL. In minuut 26′ kon er zelfs een eerste keer gejuicht worden. Specialist Brüls zette zich achter de bal bij een vrijschop dichtbij het zestienmetergebied. De bal wijkt af en geeft zo doelman Keet geen schijn van kans. Onze club stond zo plots gevleid op voorsprong in het King Power at Den Dreef stadion.

Westerlo deed er alles aan om met deze gevleide voorsprong de rust in te trekken. In minuut 44′ maakte Abrahams een fout op Maertens waardoor ook OHL een gevaarlijke vrijschop mocht nemen. Bij OHL zette specialist Mercier zich meteen achter de bal. Hij schilderde de vrije trap knap in de rechterhoek. De bordjes hingen zo gelijk en de tweede helft zou alles bepalend zijn. Toen al wisten we dat het over details zou gaan, wie pakt zijn momenten in deze wedstrijd en trekt het laken definitief naar zich toe?

Het begin van de tweede helft gaf een ander spelbeeld dan de eerste helft, deze keer was het Westerlo dat het gaspedaal in duwde en meteen tot de beste kansen kwam! Eerst vond Buyl doelman Keet nog op zijn weg, maar in de hoekschop die daarop volgde was het Dewaele die in het geharrewar de 1-2 voorsprong tegen de touwen kon werken!

Westerlo voetbalde na de voorsprong bevrijd en liet zich amper nog in de problemen brengen ondanks 3 offensieve wissels van OHL. Het werd zelfs nog 1-3. Diep in de toegevoegde tijd was het Christophe Janssens die er koelbloedig 1-3 van kon maken. Wedstrijd helemaal gespeeld en een verdiende overwinning voor KVC Westerlo. Westerlo sluit zo de 22ste speeldag af op een gedeelde leidersplaats met Lommel SK en Beerschot VA.

Op de gebruikelijke persconferentie achteraf haalde coach Bob Peeters aan dat zijn ploeg een zenuwachtig begin kende. Westerlo was onder de indruk van de thuisaanhang. Het was een tactische keuze om iets dieper in te zakken en de bal aan OHL te laten. Bob Peeters maande tijdens de rust zijn ploeg aan om geduldig te blijven en simpel te blijven voetballen. Het gaat om momenten pakken in 1B en die momenten heeft Westerlo vandaag perfect benut.

Komende zaterdag 25 januari ontvangt Westerlo thuis KSV Roeselare. Ook deze wedstrijd belooft een spannende strijd te worden aangezien alles kort op elkaar staat in het klassement. Indien KVC Westerlo een gooi naar periode 2 wil doen zet het zijn zegereeks best verder.

KVC WESTERLO: Berke, Biset, Dewaele, Van Eenoo, Remmer, Buyl (94′ Soumah), Van Den Bogaert, Keïta, Brüls, Vetokele, Abrahams (90′ Janssens)

OH LEUVEN: Keet, Tshimanga, Schuermans, Ngawa (71′ Myny), Aguemon, Henry, Mercier, Sowah (60′ Perbet), Duplus, Maertens, Keita (77′ Van Hyfte)

Doelpunten: 27′ Brüls (0-1), 44′ Mercier (1-1), 57′ Dewaele (1-2), 90′ +4 Janssens (1-3)

Verslag geschreven door: Ruben Van Elst

Foto’s genomen door: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA