DEUGDDOEND GELIJKSPEL

In Kortrijk behaalden de Westelse beloften na een mindere eerste speelhelft en een betere tweede een deugddoend gelijkspel. De wedstrijd eindigde op 3 – 3.

Het was Kortrijk dat onmiddellijk het initiatief nam en het meeste balbezit opeiste. Ze dreigden via enkele corners, gelukkig zonder succes. Het waren de Kemphanen die het eerst tot scoren kwamen. Op corner, gezet door Adil El Attabi, joeg Kyan Vaesen de bal in één tijd snoeihard in doel. 0 – 1. (11’). Wat een vlam ! Kortrijk liet niet begaan en bleef de gevaarlijkste ploeg. Op inworp, waarop de Westelse defensie te laks reageerde, kon een Kortrijk speler ongehinderd de bal hoog in doel binnentrappen. 1 – 1 (21’)  Even later werd een speler die zich in snelheid doorheen de Westerlo defensie dribbelde  foutief neergehaald. De strafschop die hierop volgde werd feilloos omgezet.    2 – 1 (27’) Ruststand 2 – 1. Westerlo kende een blitzstart in de tweede speelhelft. Beau Schodts bereikte Kyan Vaesen op links die een doorbraak forceerde en vanuit een praktisch onmogelijk scherpe hoek zijn schot, binnenkant tweede paal, in doel zag verdwijnen. Wat een mooi doelpunt ! 2 – 2 (46’) Westerlo had de smaak te pakken en scoorde opnieuw bij de eerstvolgende aanval. De mooiste aanval van de wedstrijd vertrok over Adil tot bij Kyan, die met een mooie dieptepas Maxim Versteeven op weg naar doel zette. Maxim liet de kans niet liggen en plaatste de bal beheerst naast de doelman binnen. 2 – 3 (49’) Kortrijk scoorde de gelijkmaker via een strafschop na handspel in de Westelse defensie. Doelman Pieter Caubergh was kansloos. 3 – 3.(61’) De twee ploegen streden nog volop  voor de overwinning. Kortrijk schuwde de duels niet en vloog er bij momenten stevig in. Westerlo kreeg nog één enorme kans via Kyan Vaesen die  in snelheid kon doorgaan, de doelman  kon ontwijken maar uiteindelijk niet wist te scoren. In de slotfase moest Kortrijk verder met 10 man  na een uitsluiting wegens 2x geel. Westerlo wist niet  te profiteren van de numerieke meerderheid. Twee afstandsschoten van Adil en Yannick Mols konden de Kortrijk doelman niet meer in de problemen brengen.

Ploegopstelling :

Pieter Caubergh, Ferhat Kaya, Gille De Bruyne (85’ Jannik Van Roosbroeck), Kel Ofori Aidu, Beau Schodts, Yannick Mols, Yannis Henderix (85’ Kobe Heyns), Kyan Vaesen(78’ Fabio Pinto Da Mesquita), Adil El Attabi, Runen Sierra Cappelletti, Maxim Versteeven, Noah Pelic (NG)

Gele kaarten : Beau Schodts (71′) en Fabio Pinto Da Mesquita (88′)

Volgende wedstrijd

Ma 16/12 : KVC Westerlo – Cercle Brugge : 20.00 : Kunstgrasveld

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA