Nieuws

Pro League reikt hand aan sociale organisaties

Na een partnerschap met SOS Kinderdorpen van 5 jaren, gaat Pro League+, de sociale werking van de Pro League, nu op zoek naar een nieuwe partner om diens verhaal mee te ondersteunen.

 

Samenwerking met SOS Kinderdorpen: trendsettend en geslaagd

De voorbije vijf jaren stond de Kerstactie van de Pro League en haar clubs in het teken van SOS Kinderdorpen. Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League, kijkt tevreden terug op dit innovatief en succesvol partnerschap: "De samenwerking was, zeker in ons land, een trendsetter. Niet alleen namen de Pro League en haar clubs het ambassadeurschap voor SOS Kinderdorpen op zich, er werd ook inhoudelijk samengewerkt rond een gemeenschappelijk project, 'Met de bal van de straat naar de school', dat in vier Afrikaanse landen liep. Dankzij de unieke steun van de supporters konden we meer dan 3 500 kwetsbare kinderen en hun families ondersteunen met onderwijs, medische zorgen en huisvesting." Ook Tom Moons, verantwoordelijke partnerships bij SOS Kinderdorpen houdt een bijzonder goed gevoel over aan de samenwerking: "We willen zowel de Pro League, de clubs als supporters van harte danken voor de constructieve en vruchtbare samenwerking. Naast de financiële steun van liefst 450 000 euro voor de familieversterkende programma's hebben de verschillende kerstacties ook sterk geholpen om SOS Kinderdorpen als organisatie op de kaart te zetten in België. En dat alles appreciëren we van harte!"

De kerstactie: een unieke samenwerking tussen supporters, clubs, Pro League en partner

Na een vruchtbare samenwerking van vijf jaren met SOS Kinderdorpen reikt Pro League+ de hand aan een nieuwe partner om een sterk sociaal verhaal uit te bouwen, samen met de populairste sport van het land. Deze partner krijgt de kans om zijn verhaal te brengen voor een publiek van tienduizenden supporters die wekelijks in de tribunes plaatsnemen en de honderdduizenden voetbalfans die de JPL volgen via de printed en sociale media en de uitzendingen via televisie. Het traditionele hoogtepunt is de jaarlijkse kerstactie, waarbij de partner ruime visibiliteit krijgt om zijn activiteiten en doelstellingen aan een groot publiek voor te stellen, via de mediakanalen van de Pro League, haar clubs en partners (clips + reportages op tv-kanalen tijdens en voor kerstactie, aanwezigheid in kranten via interviews en advertentie, sociale media).

Uitnodiging aan alle sociale organisaties

In de zoektocht naar een nieuwe sociale partner die mee het MVO-beleid van de Pro League gestalte zal geven, wil de Pro League innovatief te werk gaan: geen gesprekken achter gesloten deuren, maar een open oproep, een uitnodiging aan alle sociale organisaties in ons land, waarbij we elke organisatie de kans willen bieden om ons te overtuigen om onze nieuwe compagnon de route te worden. Bent u geïnteresseerd om de nieuwe partner te worden van de Pro League en samen met ons een nieuw, mooi sociaal verhaal te schrijven? Surf naar www.jupilerproleague.be voor meer informatie.

 

Over Pro League

Het activiteitenkader van de Pro League bestaat in de eerste plaats uit de organisatie en planning van de belangrijkste voetbalcompetitie: de eerste klasse of in zijn huidige vorm beter bekend als de Jupiler Pro League. Daarnaast verleent de Pro League diverse vormen van assistentie aan zijn leden, de profclubs. Die directe steunverlening spitst zich toe op de verschillende terreinen: juridisch, financieel (verdeling van de tv-gelden) en op het vlak van databeheer. Ten slotte verdedigt de Pro League ook de belangen van de clubs bij de KBVB, de overheid, evenals indien nodig (unisono met de KBVB) naar internationale voetbalinstanties zoals de UEFA en FIFA.

U vindt alle informatie over de Jupiler Pro League terug op www.jupilerproleague.be

Over Pro League+

Pro League+ is de sociale pijler van de Pro League en werkt samen met de Football+ Foundation aan een sociaal voetbalverhaal. Pro League+ streeft samen met de zestien Pro League clubs naar een sterk MVO-beleid waarbij het voetbal een hefboom is om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Pro League+ ondersteunt de clubs om hun MVO-beleid, of communitywerking, te versterken. Daarnaast organiseert Pro League+ jaarlijks twee stadionacties waarbij we maatschappelijke thema's een forum geven via onze kanalen, houdt de Pro League+ zich er aan om bij noodsituaties erkende organisaties te steunen en organiseren we jaarlijks de kerstactie, waarbij alle clubs/verenigingen en fans zich samen inzetten om fondsen te verzamelen voor een sociale organisatie.

Voor meer informatie, contacteer:

Stijn Van Bever

CSR Manager Pro League

0485/62 65 88