Nieuws

Een opleiding EHBO en reanimatie voor elke supporter dankzij de medische staf

Eerst hulp? Iemand reanimeren? Hoe moet ik daar aan beginnen? Vele weten nog steeds niet hoe ze iemand in een noodsituatie moeten helpen. KVC Westerlo wil naar nu verandering in brengen met het project 'Het HART klopt in 't Kuipje'.  

Vanuit deze gedachte wil KVC Westerlo het nog veiliger maken voor iedereen. Als club werd er de afgelopen jaren al veel ge├»nvesteerd op alle medische domeinen. Er is dan ook een zichtbare vooruitgang. Met die gedachten en de doelstelling om nog meer vooruitgang te boeken is het project 'Het HART klopt in 't Kuipje' ontstaan. Een project vanuit de medische staf met als doel zoveel mogelijk trainers, afgevaardigden en supporters te leren om de eerste hulp aan te brengen bij hun medeburgers. 

Op woensdag 21 november was er reeds een eerste editie: "Leren reanimeren: de aandachtspunten en het veilige gebruik van onze AED toestellen". Bij alle onderwerpen worden eerst altijd de theorie uitgelegd waarna men over gaat tot het oefenen in de praktijk. Een enthousiaste groep nam reeds deel aan deze eerste opleiding. 

Hans: "Het was een interessante opleiding, eigenlijk moeten we gewoon zorgen dat als er iets gebeurd in onze club, wij als club de eerste perfecte stappen zetten voor onze spelers, supporters. Het is vooral DOEN, en niet te veel nadenken. Ondertussen besef ik dat ik een AED toestel moet zien als een coach tijdens het gebruik."

Joke: "We moeten er toch voor kunnen zorgen dat iedereen dit kan.Trainers, ouders, afgevaardigden. Het moest maar je familie zijn, dan hoop je toch dat er iemand zal reageren. Ik ben blij dat ik dit gevolgd heb. Interessant, interactief, en die extra voorbeelden uit de praktijk zijn zeker een meerwaarde."

De komende weken zullen er nog opleidingen volgen rond verschillende onderwerpen. De volgende opleiding vindt plaats op woensdag 28 november om 19u00 in Club 1000. Inschrijven is noodzakelijk via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op, er zijn slechts 25 plaatsen beschikbaar per avond.