Nieuws

KVC Westerlo op bezoek bij de BHC Days

Op maandag 5 en dinsdag 6 november verwelkomt BHC haar homeless teams die actief zijn in de nationale competitie van de Belgian Homeless Cup. Zij trappen met deze tweedaagse winterstage het seizoen op gang met trainingen, wedstrijden en teambuildingsactiviteiten. De BHC Days komen tot stand met steun van Sporta-centrum vzw. Voor het tweede jaar op rij ging KVC Westerlo langs om deel te nemen aan de groepstraining. 

Na de training maandagochtend trok onze groep naar sportdomein Sporta voor een groepstraining in samenwerking met de Homeless Cup. Samen met zo'n 200 deelnemers maakten ze er een geweldigde groepstraining van. Na afloop zagen we alleen maar blije gezichten. Onze spelers beschikken duidelijk over heel wat trainerskunsten. Ook morgen gaat het kamp nog door voor zo'n 26 ploegen uit alle hoeken van BelgiĆ«. Elk jaar blijft het aantal deelnemers stijgen. 

Wat is de Belgian Homeless cup nu eigenlijk ?

De Belgian Homeless Cup (BHC) is een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor mensen die kampen met dak- of thuisloosheid. Door de kracht van voetbal in te zetten wordt een re-integratieproces opgestart. Dit traject kan van sociale (opstap naar hulpverlening, opbouwen van zelfvertrouwen en positief zelfbeeld) of van professionele aard (opleiding, tewerkstelling) zijn. Ook op fysiek vlak wordt vooruitgang geboekt, door te werken aan een betere conditie en gezondheid.