Nieuws

Campagne My Team, My Home

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Strijd tegen Armoede lanceert de Belgian Homeless Cup (BHC) haar campagne “My Team, My Home”. Door de voetbalwereld rond een gemeenschappelijke boodschap van solidair voetbal te verzamelen, wil de BHC zoveel mogelijk mensen bewust maken van de kracht van een voetbalteam in de strijd tegen armoede.

De campagneslogan ‘MY TEAM, MY HOME’ symboliseert de missie van de BHC, waarbij waarden terugkomen waar iedereen zich in kan vinden. Want de liefde voor een team is universeel:

Of het nu de warmte van de kleedkamer is of de adrenaline op het veld. De roes van de overwinning of het verdriet van een nederlaag. Bij de Belgian Homeless Cup delen we lief en leed. Onze spelers vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats. Ze vinden er ook een thuis.

_BBW3448_koenBroos.jpg

HET DOEL: SENSIBILISEREN OVER DE KRACHT VAN EEN VOETBALTEAM IN DE STRIJD TEGEN ARMOEDE

De Internationale Dag van de Strijd tegen Armoede werd in 1992 door de UNO ingesteld om concrete acties in de strijd tegen armoede te promoten, om het belang om iedereen bij deze strijd te betrekken te erkennen, om de staten aan te porren om nationale activiteiten te organiseren en om een platform te geven aan mensen die zich in een situatie van armoede bevinden.

Deze dag is voor de BHC het perfecte moment om de aandacht van Belgische voetbalsupporters te vestigen op de kracht van voetbal en van een voetbalteam in de strijd tegen armoede.

Gedurende het hele jaar gebruiken de 37 teams van de BHC voetbal immers als middel om aan de reïntegratie van mensen die kampen met dak- of thuisloosheid te werken. Op en naast het terrein vinden ze hun zelfvertrouwen terug, werken ze aan discipline en aan een groepsdynamiek, om zeker ook de menselijke warmte en gevoel van er terug bij te horen niet te vergeten. Dit zijn bouwstenen om hen op een nieuw spoor te zetten richting bijvoorbeeld betere huisvesting, werk of gewoon al een betere fysieke conditie.