Nieuws

Oh Lala Zie Doa maakt nieuw fanlied

A-capella koor Oh Lala Zie Doa maakt al enkele maanden gebruik van 't Kuipje als repetitieruimte. Voor de fandag maakten de dolenthousiaste vrouwen (en ook enkele mannen) enkele nieuwe voorstellen voor een clublied. Herbeluister ze nu nogmaals. 

Voor iedereen die het gemist heeft op de fandag. Het was geweldig! Zo'n 20-tal vrouwen bijgestaan door nog enkele krachtige mannenstemmen gaven het beste van zichzelf op het podium. Samen met KVC Westerlo maakten ze vier voorstellen voor een nieuwe fanlied voor de Kemphanen. Ze gebruikten bestaande en waarschijnlijk ook gekende liederen, waaronder ze een tekst plaatsten in geel-blauw thema. Hieronder kan je alle nummers herbeluisteren. Binnenkort volgt nog een tweede optreden, maar deze keer in 't Kuipje zelf tijdens een wedstrijd. Hier zingen ze jullie favoriete nummer. Welke is voor jou de winnaar? 

1. 'Laat de zon in je hart' - Willy Sommers

2. 'Freedom' - Pharrel Williams

3. 'Go West' - The Pet shop boys

4. 'Pump it up' - Danzel

Maar wie is Oh Lala Zie Doa nu eigenlijk?

Oh Lala Zie Doa brengt als non-conformistische groep a-capella muziek die naast de nodige humor soms ook een boodschap bevat en soms gewoon is gekozen omdat we het zo mooi vinden. Begrijpe wie kan. Ohlala Zie Doa zingt alle liederen zonder partituren. Alle teksten, van Balkanliederen tot volkse muziek worden van buiten geleerd. “Ons repertoire is enorm breed en puur”, vertelt Mich Colaers “Maar klassiek of kerkmuziek is er echter niet in terug te vinden. Wel brengen we bijvoorbeeld een slaapliedje in een rapversie en popsongs die herschreven zijn naar a capella. Wij brengen de nummers ludiek maar met een knipoog. Wij proberen op de repetities ook heel veel uit. Er zijn geen vaste stemmen. In elk lied kan je bijvoorbeeld een andere stem zingen. De talenten van iedereen worden optimaal benut."