Nieuws

KVC Westerlo schenkt shirts aan Caritas Scherpenheuvel

Enkele maanden geleden startte KVC Westerlo een samenwerking met het asielcentrum van Caritas in Scherpenheuvel. In december kwamen de bewoners al eens een wedstrijd van geel-blauw bijwonen in 't Kuipje. Nu schenkt de club de wedstrijdtenues van het seizoen 2016-2017 aan de organisatie. Zo kunnen ook zij in een volwaardige outfit hun favoriete sport beoefenen. Volgende week speelt ons homeless team hun eerste wedstrijd in KVC Westerlo-stijl. We supporteren alvast voor onze nieuwe Kemphanen! 

KVC Westerlo neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid op in de gemeenschap, zowel lokaal als nationaal. Deze verantwoordelijkheid voeren ze uit door jaarlijks projecten te realiseren op vlak van sport, sociale integratie, gezondheid, milieu en educatie. Ze richten zich naar iedereen met specifieke aandacht voor kansengroepen. En uiteraard als men wil werken aan integratie in onze maatschappij horen daar de bewoners van Cartis bij. 

Caritas is een katholieke internationale hulorganisatie die vertegenwoordigd is in 165 landen. De organisatie richt zich op het lenigen van armoede en bestrijden van sociale onrechtvaardigheid. Ze is bekend vanwege haar programma‚Äôs voor het geven van noodhulp, het ondersteunen van projecten van hulporganisaties en het beheren van instellingen en voorzieningen in de gezondheids -en welzijnszorg. 

De bewoners van het opvangcenturm in zichem zijn asielzoekers. Zij zijn gevlucht uit hun land maar bij dat land hoort ook cultuur, sport, gezelligheid.  Dat is iets wat we allen gemeen hebben en ons samen kan brengen. KVC Westerlo wil ook hen van sport en spel laten genieten. Daarom doen we het, om iedereen wat levensvreugde te schenken!