Nieuws

Pro League en de vzw Stop darmkanker slaan handen in elkaar

Donderdag 15 februari - De komende 2 speeldagen (16-18 febr en 23-25 febr) zetten de ploegen van de Proximus League en Jupiler Pro League de deuren wijd open voor de organisatie “Stop Darmkanker”. Met de campagne “Laat je niet buitenspel zetten door darmkanker” willen we de aandacht vestigen op deze ziekte en het belang van screening en preventie.  De campagne wordt vrijdagavond 16 februari afgetrapt op Stayen voor de wedstrijd STVV-RSCA en op het Lisp voor de wedstrijd Lierse SK – KSV Roeselare.

 

Per dag krijgen 23 Belgen te horen dat ze darmkanker hebben. Per dag verliezen 5 families een dierbare aan darmkanker. Cijfers om niet alleen bij stil te staan, maar ook om actie voor te voeren.

Als darmkanker vroegtijdig wordt ontdekt, heeft men meer dan 90% kans op genezing. Jammer genoeg gebeurt dit nog steeds onvoldoende. Een eenvoudige test van de stoelgang kan heel wat ellende voorkomen en is een belangrijk wapen in de strijd tegen darmkanker. Sluipmoordenaar darmkanker moet absoluut een halt toe worden geroepen. Hoe meer mensen deze “poepsimpele” test doen, hoe meer darmkankers kunnen worden vermeden.

Dr. Luc Colemont, maagdarmspecialist en drijvende kracht van de vzw Stop Darmkanker: “Als we in ieder stadion één darmkanker kunnen stoppen, is ons opzet méér dan geslaagd. Dan kunnen we 24 families in België gelukkig maken en heel wat ellende besparen. Het heeft ons enorm plezier gedaan dat alle clubs enthousiast onze actie zullen ondersteunen.  ”

Stijn Van Bever, CSR manager van de Pro League “Darmkanker spaart niemand. De cijfers én verhalen bewijzen het. Toch is er een grote kans op genezing, als darmkanker vroegtijdig wordt ontdekt. We vinden het daarom met al onze clubs erg belangrijk om samen met “Stop Darmkanker” deze boodschap te verspreiden.

Ook de partners van de Pro League zullen de campagne mee ondersteunen. Media en journalisten kunnen een belangrijke bondgenoot zijn. Hoe meer aandacht deze actie krijgt, hoe meer darmkankers kunnen gestopt worden.

#samensterk

Voor meer informatie, contacteer:

Dr. Luc Colemont                                                                                     Stijn Van Bever

managing director vzw Stop Darmkanker                                        CSR manager Pro League

0475/233258                                                                                              0485/626588

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Over Pro League+

Pro League+ is de sociale pijler van de Pro League. Pro League+ streeft samen met de 24 Pro League clubs naar een sterk MVO-beleid waarbij het voetbal een hefboom is om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving en voetbalclubs geloofwaardige lokale sociale actoren zijn die in samenwerking met maatschappelijke organisaties relevante acties op zetten.

Pro League+ werkt structureel samen met de Belgian Homeless Cup, de VUB en andere (inter)nationale, regionale en lokale organisaties om het MVO-beleid, of communitywerking, van de clubs te versterken. Pro League+ is de (gespreks)partner van overheden en sociale organisaties in maatschappelijke kwesties. Zo organiseert Pro League+ jaarlijks verschillende sensibiliseringsacties waarbij prioritaire maatschappelijke thema’s een forum krijgen via onze kanalen en organiseert/ondersteunt deze events en organisaties die de toegang tot sport vergemakkelijken of waarbij sport ingezet wordt voor maatschappelijke doeleinden. Pro League+ organiseert jaarlijks de Kerstactie, waarbij alle clubs en fans zich samen inzetten om fondsen te verzamelen voor een sociale organisatie.